Leancă, Gherman-Snegur, nu Rusia decide în statul R.Moldova!

Opinile evidențiate în acest articol aparțin exclusiv autorului. Aceste opinii nu reflectă pozitia postului Publika TV sau a siteului Publika.MD.

Dacă Leanca, scula lui Filat, și Gherman – Snegur, pretinsul ministru de externe al R.M. nu ar fi fost captivii Kremlinului, am fi asistat demult la o invitație ”la covor” a ambasadorului rus Farit Muhametşin.

Ambasadorul rus a anunţat că, în 2014, locuitorii din Autonomia Găgăuză şi cei din Taraclia vor avea parte de o atenţie specială din partea Moscovei.

Înloc să ne vrăjească, afirmând că între Moldova și Rusia nu există subiecte tabu, Gherman –Snegur era obligată să consemneze protocolar, pentru comunitatea internațională și partenerii de dezvoltare, amestecul Federației Ruse în afacerile interne ale R.Moldova.

Aceasta se face simplu de tot. După consultări rapide cu fostul bos, ajuns prim ministru prin rotație oligarhică, ambasadorul este invitat la MAE și i se înmânează o notă de protest.

Ulterior ea este publicată în mass media, astfel ca lumea să ne susțină, fiindcă noi nu avem arsenal nuclear ca și Rusia.

Ați auzit cumva de asemenea acțiuni conjugate ale lui Leancă și Gherman-Snegur?

Evident, nu.

Sugestia președintelui Timofti către ambasadorii, acreditați in R.M ” ca toate declaraţiile care se fac la Chişinău, inclusiv de către demnitarii care reprezintă alte ţări să se încadreze în limbajul diplomatic”, este ca și mângâierea unei pisici ca aceasta să toarcă.

Timofti, care nu se va deplasa la Jocurile Olimpice de la Soci, care nu a fost la Vilnius, este a cincea roată la căruță în R.M.

Însă declarația diplomatului rus reprezintă un sprijin necondiționat pentru referendumul consultativ, organizat pe 2 februarie în autonomia Gagauz Yery.
Cu toate că autoritățile centrale l-au declarat neconstitional, rușii îi încurajează pe locuitorii din autonomie să aleagă între Uniunea Vamală și Uniunea Europeană.

Verzii lui Filat, el însuși ar trebui să organizeze o Mare Adunare Națională care ar sensibiliza opinia publică internațională. Aceștia însă s-au săturat de vin moldovenesc (declarație Leancă) și luptă ca el să ajungă pe piața rusească cu toate că ne îmbătau cu apă rece că are acces liber pe piețele UE.

Leancă, în general, este absolut incompetent afirmând că din armata 14-e au rămas doar așchii, necatadixind barem să lumineze francezi că unitățile paramilitare ale secesioniștilor sunt aceeași armată rusă, înarmată până în dinți, ea având în dotare și bombe nucleare murdare, potrivit publicației britanice ”Economist”.

Vedeți bine, pe Leancă îl deranjează afirmațiile președintelui Băsescu despre noul proiect al unirii chiar și după o lună, iar tupeul ambasadorului rus îi priește.

Acesta și-a bătut joc de un popor, răspunzând în zeflemea la apelurile telefonice ale cetățenilor.

A spus:”Vă doresc sărbători fericite! Crăciun fericit! ”

Admit că în acel moment el închina o cupă de vin moldovenesc pentru a-i aprecia calitățile împreună cu Leancă și Gherman-Snegur.

Share and Enjoy !

0Shares
0 0

Comentarii

Vasile Grozavu

Vasile Grozavu

Spre nenorocul nostru, de 22 de ani ne căznim să aflăm răspuns la întrebarea: ”Și acum încotro?”. Cred că am aflat acest răspuns și cartea mea, ”Înapoi, pe Drumul Mătăsii”, dă un răspuns clar la această întrebare. Eliminarea trădării ca metodă utili...

Ultimele articole