Leancă are o misiune de la Kremlin : să bage zâzanie între Băsescu și Ponta

Opinile evidențiate în acest articol aparțin exclusiv autorului. Aceste opinii nu reflectă pozitia postului Publika TV sau a siteului Publika.MD.

Luni Leancă va fi primit la București de către omologul său Ponta. Din punct de vedere protocolar, e o vizită simplă. E ca și cum te-ai duce la un frate. Ai trecut puntea, ai stat la masă. Seara ți-ai luat nevasta și copiii și ai făcut cale întoarsă.

De regulă, despre asemenea vizite nu se scrie. Fără comunicate oficiale, fără o agendă clară, asemenea deplasări nu trebuie anunțate în general, dacă România pretinde că este un stat care are politică externă.

Numai că, în febra electorală continuă, foarte păguboasă, din România înregistrăm o apropiere feciorelnică a învechitului în rele Leancă de opinia lui Ponta vizând parcursul european al R.M.

Lui Leancă îl place punctul de vedere al lui Ponta, cu toate că este unul fals, fiindcă cetățeanul Ponta gândește altfel decât primul ministru al României cu același nume și arbore genealogic.

Unirea trebuie să se producă în cel mai rapid mod cu putință, în caz contrar – vom suporta consecințele unui război de durată, interminabil ca cel dintre evrei și palestinieni, simplu vorbind.

E limpede, Ponta a făcut opinie separată de cea a lui Băsescu în problema unirii, fiindcă vrea ca USL să câștige alegerile prezidențiale.

Vrea să fie tare, la fel ca și Băsescu în R.M., fiindcă de aici au venit voturile decisive pentru el ca președinte în ultima campanie.

Ne dumirește un cetățean care a comentat articolul anterior, intitulat: Leancă o să-l roage pe Băsescu să-și realizeze Proiectul, dar va fi prea târziu. Leancă să răspundă pentru Filat! ”

Opinia domniei sale este una corectă .
”Stefan-Voda. ca sa traduc pentru cei care cunosc mai putin amanuntele politicianiste … guvernul de centru-stinga din Romania condus de Ponta urmeaza sa acorde un nou ajutor financiar nerambursabil Moldovei in valoare de circa 20 de milioane de euro … pentru educatie si transporturi . iar Leanca in cel mai pur stil latino-bizantin nu a gasit alta cale de ai multumi lui Ponta decit sa loveasca in adversarul politic al acestuia din Romania . Basescu …ce e mai important pe linga aceste lupte marunte politicianiste este ca toate fortele politice din Patria-Mama , au o pozitie identica fata de RM … de sprijin total neconditionat . politicienii sint trecatori , neamul e vesnic …

Așa este. Dar Leancă are alt obiectiv. Acest copil de pripas, blând, zgârie rău dacă trebuie.

Leancă știe ce are de făcut.

Un individ, angajat al ambasadei U.R.S.S. la București în perioada dintre 1986- 1990, alături de Diacov, dar nu numai ( au fost mai mulți patrioți moldoveni sovietici acolo!) a gestionat nu tocmai creștinește revoluția română.

Sarcina lor a constat în eliminarea conducerii care nu era de acord cu cedarea Basarabiei.

Refuzul de a ceda pământul românesc îi aparține lui Ceaușescu. A plătit cu viața pentru aceasta.

Faptul că a ținut un popor în nevoi și l-a supus foametei e la fel de reprobabil și face parte din categoria argumentelor pentru a-l împușca, deși în urma lui au venit alții care nu au adus pâine poporului român.

Leancă, acest zid al plângerii de la Kremlin, nu se laudă cu această performanță. El ne vorbește de UE, de câte în stele și în lună.

Acest individ , la Washington D.C. , a avut tupeul să mă atenționeze să nu vorbesc atât de mult de la telefonul ambasadei despre vizita de lucru a lui Mircea Snegur la Washington.

Motivul de a nu fi avut bani, invocat de scula lui Filat, e de doi bani.

Transmiteam în direct, din două în două ore.

L-am privit ca pe un dușman în momentul în care a intervenit în reportajul meu transmis în direct.

Ulterior, vizându-l cu cine se dă și cum se pătulește, am înțeles cine-i și ce zace în el.

El nu vroia ca lumea să intre în posesia unei alte speranțe decât cea rusească, de restabilire a vechiului imperiu.

În ce mă privește, aveam indicați precise de la șeful statului așa că opinia lui Leancă mă interesa cel mai puțin.

Noi , parcă așa afirma Snegur, știam ”când se va coace UNIREA”.

I-am spus lui Leancă să se ferească din calea mea, că dacă nu, îl feresc mai puțin diplomatic din drum.

A înțeles atât de bine, încât astăzi Natalia Gherman-Snegur este ministru de externe în cabinetul Leancă.

De mine se ferește, dar îmi refuză dreptul la justiție corectă cu gașca lui Filat, cu Efrim, cu Timofti, categoric la indicația lui Mircea Snegur.

Cum ? E simplu. O cerere de chemare în judecată din 5 mai 2013 nu va fi examinată decât în 2 februarie 2014. E vorba de ministerul justiției.

Am adus aceste exemple pentru a sublinia, o dată în plus că, la ora actuală, se încearcă o libanizare a R.M.

Noi vom fi de o parte, iar Transnistria – de alta.

E ceea ce nu ne doream nici în cele mai macabre coșmaruri.

Vom fi o națiune în veșnic război. De o parte americanii, iar de alta – rușii.

Noi vom lupta pentru idealurile lor imperialiste.

Leancă este unul dintre spionii acestui război și România trebuie să conștientizeze adevărul.

Constat, cu uimire, că în febra luptei lor pentru putere cei din capul mesei de la București au ajuns, pentru prima dată, să delimiteze strict viitorul Românei de cel al R.M. care nu poate fi altul decât românesc.

Aici nu pot exista două puncte de vedere diferite.

Există o cale cea a reîntregirii, parcursă de Germania. De ce nouă ni se refuză acest parcurs?

Fiindcă suntem săraci? Fiindcă nu avem bombe?

” Suntem români și punctum”. ( Mihai Eminescu)

Comentarii

Vasile Grozavu

Vasile Grozavu

Spre nenorocul nostru, de 22 de ani ne căznim să aflăm răspuns la întrebarea: ”Și acum încotro?”. Cred că am aflat acest răspuns și cartea mea, ”Înapoi, pe Drumul Mătăsii”, dă un răspuns clar la această întrebare. Eliminarea trădării ca metodă utili...

Ultimele articole