Lazăr: Nici usturoi n-am mâncat și nici gura nu-mi pute

Opinile evidențiate în acest articol aparțin exclusiv autorului. Aceste opinii nu reflectă pozitia postului Publika TV sau a siteului Publika.MD.
–              Dacă vreți, vine la invitația mea! Altceva!
Obraznic, cinic, acest omuleț chel, ambițios, trebuie să înțeleagă o dată și o dată că, la o adică,  de toate problemele recesiunii cu care ne confruntăm este direct responsabil el și nu Vladimir Filat.
Dat afară din ministerul economiei pe două bețe de către Vladimir Voronin pentru subminarea statalității R.Moldova( noi știm pentru ce și vom spune la timpul potrivit), Lazăr face o fanfaronadă de doi bani în fața presei. El ne convinge că vicepremierul Rogozin vine Chișinău, dar nu în Transnsitria, sărind din puț în baltă. Căci anterior s-a referit lai oferta a două companii ruse pentru Aeroportul Internațional Chișinău, rămase în concurs. Trebuie oare să-i mai amintim oare că Aeroportul Internațional  Chișinău este un obiectiv strategic de primă importanță și în condițiile unui stat divizat din  punct de vedere teritorial  în nici un caz nu-l pui  la dispoziția unei companii dintr-un stat considerat pe plan internațional  agresor în conflictul armat de pe Nistru. Îi amintesc , comandantul armatei 14-e a deschis depozitele cu armament, înarmându-i până în dinți pe cazaci și permițând tancurilor ruse să-a acopere.  Sau Lazăr crede, ca și mulți ortaci de-ai săi, că noi am declanșat  războiul de pe Nistru?
Așadar,tăcerea  suspectă a celor doi capi din ierarhie – Leancă și Timfofti ne determină să concluzionăm că noi vrem să ajungem în UE cât mai rapid posibil – prin Moscova. Doamne Ajută, că Lazăr își cunoaște meseria.
Revenind la  declarațiile făcute presei, precizăm că Lazăr nu a roșit barem când Maria Trifan, un reporter căreia îi arăt tot respectul pentru verticalitatea de care a dat dovadă, i-a trântit-o direct, femeiește, așa ca Lazăr să nu se mai spele toată viața.
–              Cum așa chiar pe 2 septembrie îl invitați?
–              Așa i-a permis agenda și așa vine…
Cinic, iresponsabil. Ca un mic Napoleon, acest Lazăr nu este la prima sa pramatie cu iz secesionist. Mai are în cârcă și contrabanda cu pulpe Bush prin Transnsistria, și metalul de la uzina metalurgică de la Râbnița.
Mic, mai să nu ajungă la tribună, Lazăr știe că  la televiziunile controlate de ei,  multe la număr,  totul va fi O.K.  CCA, unealtă docilă a PD  nu va cere al doilea punct de vedere, pe care îl pretinde inopinat celor care le aduc critici celor din PD. Așa a fost, de fapt. Și acum vreau să-l întreb pe Dirk Schuebel , fostul ambasador UE la noi și  viitorul  șef de departament al Parteneriatului Estic:”Cum Vă place această libertate a presei din R.Moldova, excelență? Nu Vi se pare că ați exagerat când ași lăudat actuala guvernare pentru performanța de a fi?”
Concluzionăm cu pumnii strânși. Vicepremierul Lazăr, evident, cu binecuvântarea superiorilor, a făcut o declarație –trăsnet. El, din acerba sa dorință de a elimina diferendul transnistrean , l-a invitat pe omologul său, Rogozin în Republica Moldova la festivitățile secesioniștilor de la Tiraspol. Acolo, acest clovn politic de marcă, detestat de toate organismele internaționale pentru limbajul agresiv în adresa tuturor oamenilor de bine, un adept ferm al șovinismului rus , va pune prima piatră de temelie la un spital. Gestul este simbolic. Va pune o piatră la statalitate Transnistriei.
Un accent filosofic. Lazăr presupune doar că Iurie Leancă îl va primi cu tovarășul rus. Am o întrebare directă: ”Mai vreți să trăiți în R.Moldova, condusă de Valeriu Lazăr, care face ce vrea în această țară?”
Parcă am înțeles că există coaliție proeuropeană în care Ivan Gadârcă, laureat al premiului Komsomolului leninist Boris Glavan,  și Valeriu Saharneanu, ticăloșit la școala superioară de partid de la Leningrad, au un cuvânt greu de spus.
Încurajarea secesionismului  este un grav delict ce se pedepsește prin lege. Deci, Lazăr trebuie să dea seamă în fașa șefului statului. Căci Lazăr își asumă funcții improprii, gest pentru care trebuie să fie sancționat și chiar demis. Dacă Rogozin venea la invitația sa personală mai calea-valea. Dar atunci când Rogozin vine la noi ca să ne disprețuiască, să ațâțe ura interetnică, ceea ce face întotdeauna, gestul lui Lazăr este criminal.
Vedem, nici vorbă, anumite tendințe ale PD de a trage preșul de sub covorul comuniștilor, de a intra în grațiile Federației Ruse. Slugărnicia democraților este de-a dreptul grețoasă. Diacov i-a educat bine pe Lupu și Plahotniuc.

Share and Enjoy !

0Shares
0 0

Comentarii

Vasile Grozavu

Vasile Grozavu

Spre nenorocul nostru, de 22 de ani ne căznim să aflăm răspuns la întrebarea: ”Și acum încotro?”. Cred că am aflat acest răspuns și cartea mea, ”Înapoi, pe Drumul Mătăsii”, dă un răspuns clar la această întrebare. Eliminarea trădării ca metodă utili...

Ultimele articole