Lacrimile presei filato-ţopiste şi soarta protestatarilor folosiţi ca carnei de tun

Opinile evidențiate în acest articol aparțin exclusiv autorului. Aceste opinii nu reflectă pozitia postului Publika TV sau a siteului Publika.MD.

Susţinătorii Platformei DA şi a lui Filat, împreună cu presa filato-ţopistă au postat şi promovează o poză. Unimedia.md, chiar a postat un articol la acest subiect. Deja nu mai contează faptul că acest site, cândva foarte solicitat de internauţi pentru echidistanţă şi profesionalism, a ajuns în proprietatea lui Filat, tot din banii furaţi de la BEM. Important pentru gaşcă filato-ţopistă este faptul că se joacă cu sentimentele oamenilor simpli, fără a pune întrebările de rigoare, poate cineva v-a da răspunsul pe potrivă.
Mama cuprinsă de fecior

Comentariile ataşate pozei au un singur mesaj – „Câta durere într-o singură imagine. O poză cu drama unei ţări întregi. Un copil îşi îmbrăţişează mama răvăşită, pentru că tatăl său este arestat…”,  „Tatâl acestor băieți şi soţul acestei doamne, a fost încâtuşat şi întemnițat pentru câ a protestat contra unui regim criminal-oligarhic…”

Dacă e să mă uit la această poză fără să întru în detalii, atunci chiar le-aş da dreptate, dar…

Pe scările instituţiilor de drept

Iată poză de la altă distanţă. Din câte vedem, această doamnă cu feciorii săi, stau aşezaţi pe scările unei instituţii de drept. Deci să înţeleg că soţul acestei doamne şi tatăl acestori copii este unul dintre cei patru arestaţi pentru violenţele comise în data de 24 aprilie în cadrul protestelor organizate de Platforma DA, în urma cărorar au avut de suferit diferite traumatisme 17 poliţişti. Cele mai periculoase vătămări pentru viaţa şi sănătatea poliţiştilor au fost cauzate de pietre aruncate de către protestatarii „paşnic” ai Platformei DA. Deci, cei arestaţi sunt bănuiţi că au atentat la viaţa şi sănătatea angajaţilor Ministerului Afacerilor Interne. Criminalul aruncând piatra în polşiţişti, înţelegea că nimerind în cineva, cel cineva ar putea fi  rănit sau chiar şi omorât. Ei au provocat vătămări intenţionate a poliţiştilor. Aşa că nici nu poate fi vorba despre o răfuială politică. Liderii Platformei DA, doar s-au „plâns” că au fost atacaţi cu lacrimogene de către organele de forţă, însă nici unul dintre ei nu au aruncat cu pietre. Ei cunosc că pentru o asemenea încălcare a legislaţiei, ar putea fi lipsiţi de libertate pe cel puţin 5 ani. Ei vor dormi bine mersi alături de familiile lor prin Frankfurt, iar „carnea de tun” a platformiştilor vor sta la răcoare, pe când familiile lor vor plânge pe pragurile judecătoriilor.

–  Dlor şi doamnelor susţinători ai lui năstase şi a altor lideri protestatari, DVS nu puteţi să nu înţelegeţi că, poliţisşii îşi îndeplineau obligaţiunile de serviciu. Ei nu au aplicat forţa, nu au aplicat alte metode de dispersare a protestatarilor,nu au folosit tunuri de apă, ei pur şi simplu au restricţionat accesul mulţimii agresive şi rău intenţionate de a merge spre un blocul de locuit.  Pe 24 aprilie fiecare politist când a ieşit dimineaţa din casă a promis copiilor pe care i-a lăsat dormind că se v-a întoarce la ei după serviciu, a sărutat soţia promiţându-i deasemenea că se v-a întoarce acasa viu şi nevătămat. Soţia la rândul ei i-a făcut cruce, rugându-L pe Dumnezeu să-i păzească soţul ce a plecat în misiune de serviciu. Din păcate 17 familii aşa şi nu şi-a revăzut feciorii, soţii, taţii acasă. Ei au ajuns la spital din motivul că un criminal a pus mâna pe piatră şi a aruncat-o în ei.

În ziua de 24 aprilie, soţiile de poliţişti îşi îmbrăcişau copii, ştergându-şi lacrimile pe furiş, ca să nu le vadă copiii şi se rugau ca soţii lor să se facă bine. Câţi platformişti au fost să le compătimească. Câte articole a postat presa filato-ţopistă cu regrete şi scuzele de rigoare adresate acestor mame, soţii şi copii de poliţişti ce sângerau prin spitalele din capitală? Nimeni. Ba mai mult ca atât, liderii platformiştilor declarau că poliţiştii primesc leafă ca să primească pietre în cap. Tot în acea zi, doamna din poza de mai sus îşi căuta de treburi, acei copii se jucau cu semenii lor, poate că chiar cu un fecior de poliţist, fără a se întreba ce intenţii are soţul ei? Trebuia să plângă atunci când soţul ei îşi umplea sânul cu pietre, nu acuma după ce a devenit infractor…

– „Echidistanţilor” şi luptătorilor pentru „demnitate şi adevăr”, vă sugerez să postaţi o poză a unei soţii cu doi copii ce au venit să-şi viziteze soţul şi tatăl poliţist la spitalul unde era ţintit la pat poliţistul ce a avut de suferit din urma pietrei aruncate de cel ce e arestat şi deplans de familia din poza respectivă.

P.S. Vă aduceţi aminte poza cu miltarul revenit din Cosovo şi îmbrăţişat de feciorul lui? Noi nu vedem faţa militarului, dar iată că lacrimile copilului ne vorbesc despre multe. Sunt convins că marea majoritate a poliţiştilor în seara de 24 aprilie a fost întâmpinat la uşa casei de copiii lor cu lacrimi în ochi şi mulţumiri Domnului că l-au văzut acasă nevătamat.

Comentarii

Veaceslav Burlac

Veaceslav Burlac

Am absolvit Colegiul de Medicină din oraşul Bender. În prezent fac studii la facultatea Business şi Administrarea Afacerii la Universitatea Agrară. Din 2001 sunt director a unei mici companii din Chişinău. Prin intermediul bloggului aş dori să înc...

Ultimele articole