La un pas de un nou 7 aprilie? Noapte bună, SIS!

Opinile evidențiate în acest articol aparțin exclusiv autorului. Aceste opinii nu reflectă pozitia postului Publika TV sau a siteului Publika.MD.

După ultimele două articole, publicate pe voxpublika, în care vorbeam despre pericolul unei lovituri de stat, am fost acuzat de manipulare. Acum, m-a telefonat un cunoscut ca să-mi spună că am avut dreptate. În mulțimea furioasă din jurul Parlamentului au putu fi decupate multe secvențe identice cu cele din 7 aprilie 2009, iar asta înseamnă că lovitura de stat a fost pusă în aplicare.

Nu am greșit nici în cazul autorilor. Dodon, Usatîi și pretinșii europeni de la platforma DA au fost activați de la Kremlin. Jurnal TV și Natalia Morari sunt platformele lor de promovare. O dovadă, în plus, este că Morari i-a invitat la emisiunea ei pe Dodon, Usatîi și Năstase. Ei cheamă lumea la revoluție, dar, în acelașii timp, nu vor să poarte răspundere pentru consecințe.

Un indicator important ce ne ajută să alegem grâul de neghină este reacția marilor puteri. Am văzut deja că SUA, Uem dar și România a îndemnat oamenii la calm. Rusia tace. Vom vedea, însă, cel mai probabil, reportaje mincinoase, în care vos spune că poliția a nennorocit sute de protestatari.

E nevoie de implicarea SIS ca niciodată. Dacă în 24 de ore aceștia nu vor fi încarcerați, s-ar putea să ajungem la victime omenești. Mai ales că există deja informații, confirmate de polițiști că peste 1 500 de oameni pornesc de la Bălți spre Chișinău.

Nu mă doare pentru că actuala guvernare riscă să fie alungată. Mă doare pentru oamenii îndobitociți, pentru cei zece care au ajuns deja la spitalul de urgență, pentru că cineva este gata să verse sânge pentru a ajunge la guvernare. Este gata să calce peste cadavrele noastre ca să-și demonstreze atașamentul față de Moscova.

Am văzut cum oamenii lui Andrei Năstase i-au spart capul lui Mihai Ghimpu. De ce cred că anume simpatizanții platformei DA? Pentru că electoratul lui Dodon și Usatîi nu l-ar fi numit „Iuda”. Ei nu l-au votat ca acum să strige că i-au dezamăgit. Puteu să-l înjure cât vor, dar, să dai cu piatra într-un pensionar de 65 de ani e strigător la cer. Oamenii adecvați știu că un politician poate fi pedepsit numai într-un singur mod, în mod democratic, în cabina de vot.

Comentarii

Iurie Morarescu

Iurie Morarescu

Am crescut la țară, printre tractoare. Părinții sunt oameni simpli și, probabil, din acest motiv și-au dorit cu tot dinadinsul să-mi bage carte-n cap. După absolvirea liceului din satul natal, Boșcana (r. Criuleni), am fost admis la Academia de S...

Ultimele articole