La Țara lui Dogaru, despre ofensiva militară rusă contra Ucrainei, și nu doar

Opinile evidențiate în acest articol aparțin exclusiv autorului. Aceste opinii nu reflectă pozitia postului Publika TV sau a siteului Publika.MD.

A fost la Publika TV chiar o emisiune bună. Mă bucură faptul că, dacă înainte, la mai multe emisiuni, eram nevoită să fiu în platou alături de persoane cu viziuni dubioase, aseară au fost oameni specialiști și patrioți români, exceptăndu-l pe socialistul Gaiciuc, despre care m-au sunat oamenii după emisiune și mi-au spus că e membru al partidului socialiștilor și că Dodon i-a cununat fiul. Voi sugera altă dată moderatorilor să spună din ce Guvern a făcut parte un ”ministru” sau altul, pentru că cei din Guvernele lui Voronin și Lucinschi au fost piese prorusești, cu vederi antinaționale și vînzători de neam (cu unele excepții, desigur), adevăratul Guvern proeuropean fiind al lui Ion Sturza, din a cărui acoperire parlamentară am făcut parte și eu, ca deputat. Guvernele din 2009 au fost fals europene, noi cunoscînd unde am ajuns cu încrederea în ele.

Discuțiile au fost interesante și s-a revenit la ideea să nu evolueze și la noi situația spre o ”dezmorțire” periculoasă a conflictului transnistrean, s-a reiterat utilitatea rezilierii Convenției de încetare a focului, din 1992, inițiativă legislativă depusă de mine în Parlament, dar lăsată să se prăfuiască în sertarele care, la sigur, au fost incendiate odată cu sediul Legislativului. Dacă se rezilia, nu se reluau ostilitățile, dar plecau trupele rusești de ocupație și se dizolva Comisia Unificată de Control, urmînd să le ia locul o misiune de forțe internaționale. S-a discutat și despre unitatea forțelor occidentale în privința atitudinii față de Ucraina care se zbate să reziste în fața agresorului rus, Rusia fiind, de fapt, ”cancerul Planetei”, prin politicile sale expansioniste veșnice.

Vitalia PAVLICENCO

Comentarii

Vitalia Pavlicenco

Vitalia Pavlicenco

Preşedintele PNL. Născută la 29 octombrie 1953, Grinăuţi-Bălţi, Republica Moldova Contacte: 069111682, 069119118, tel.german – +491605702646 Distincţii: Ordinul Naţional al Romaniei „Pentru Merit” în grad de Comandor Starea civilă: căsător...

Ultimele articole