Kuzmin, pe lista neagră

Opinile evidențiate în acest articol aparțin exclusiv autorului. Aceste opinii nu reflectă pozitia postului Publika TV sau a siteului Publika.MD.

Cine-s ruşii pentru noi? Nimeni, nimic! Fac abstracţie la cele scrise şi rămân pe cazul de astăzi, unul fără precedent, un caz excepţional, extraordinar dar cu acţiuni obiective din partea diplomaţilor moldoveni, americani şi europeni.

E tragic să vezi cu ochii tăi cum te fac prost. E tragic pentru că nu mai suportăm. Nu ajunge că comuniştii sunt personalul nr.6 al Rusiei, dar şi Kuzmin mai bagă strâmbe. Nu ajunge că fac „mânză” ruşii că nu le place ceva din electorala noastră, dar Kuzmin mai face haz pe neputinţă. Ce fel Iastrebciak să fie şef al diplomaţiei autoproclamatei republici nistrene? Cum se poate aşa? Adică ne daţi gol? Vă dăm noi penalty! Până în momentul în care nu se va întreprinde ceva de urgenţă la acest caz vom fi nişte laşi, simpli, înjositori şi plini de murdărie. Laşi, nu că au plecat diplomaţii de la recepţie, laşi că până acum am acceptat tot ce propuneau ruşii, doream prietenie. Gata, acum sughiţaţi de atâta prietenie, vă iese pe ochi. Cum îşi piermite ambasadorul rus să vorbească aşa cuvinte aici, unde democraţia încă nu şi-a despachetat bagajele? Mulţumesc măcar diplomaţilor moldoveni, americani şi europeni că au făcut un gest demn, prompt şi plin de demnitate, să ardă de ruşine ruşii acum. Însă, nu, că şi aici ruşii, cel puţin cei de pe teritoriul Republicii Moldova, iar îi găsesc pe diplomaţi vinovaţi. Asta e, nu putem schimba încă minţile. Sper ca Valeri Kuzmin în zilele ce urmează să fie desemnat Persona Non Grata în Republica Moldova, şi ca să nu mai fim „aliaţi” (pe naiba) în aşa zisa politică interstatală.

P.S. Eu spuneam câteva zile în rumă că nu voi scrie acum, cel puţin, despre politică, dar nu puteam la caz să mă abţin!

Să trăiţi! Vă mulţumesc!

Comentarii