Klaus Johannis: Trebuie să discutăm care va fi abordarea României în chestiunea Unificării. Să facem un plan.

Opinile evidențiate în acest articol aparțin exclusiv autorului. Aceste opinii nu reflectă pozitia postului Publika TV sau a siteului Publika.MD.

Preşedintele României, Klaus Johannis, a declarat astăzi pentru www.adevarul.ro  că politicienii din România trebuie să discute serios care trebuie să fie abordarea ţării în privinţa chestiunii Unificării cu Republica Moldova:

„Trebuie să discutăm foarte aşezat care va fi abordarea României în chestiunea unificării cu Moldova.”

Acesta a ridicat şi problema stabilirii unei strategii care să vizeze integrarea tuturor minorităţilor de dincolo de Prut şi de a se evita orice situaţie care ar duce la ostracizarea acestora:

„Trebuie să discutăm aşezat dacă vrem să ostracizăm minorităţi sau dacă vrem să-i integrăm pe toţi.”

Klaus Johannis a mai declarat că politicienii trebuie să depăşească stadiul discursului populist deoarece Unirea dintre cele două state reprezintă una din problemele principale ale României:

„Acestea sunt probeleme României. Însă nu este bine să se discute în cheia electoralist-populistă. Aceste teme trebuie discutate de societatea românească, de politica românească.”

Referitor la modul în care politicienii români s-au raportat la mitingul unionist de la Bucureşti şi care a adunat o mulţime impresionantă, preşedintele a declarat că problema trebuie abordată cu calm şi este necesar ca în chestiunea Unirii României cu Republica Moldova trebuie să vizăm un plan clar pe termen lung şi prin care să se ajungă la acest lucru:

„Nu aşa rezolvăm probleme. Trebuie să o rezolvăm cu calm, cu un plan pe termen lung”.

Vă reamintim faptul că la Bucureşti a avut loc pe 22 octombrie 2016 un marş unionist şi în urma căruia reprezentanţii societăţii civile au cerut clasei politice să îşi asume paşi clari spre Unire. În acest sens au avut loc întâlniri fulger cu reprezentanţi de vârf al tuturor partidelor politice, acestea din urmă asumându-şi public să Voteze o declaraţie de Unire în Parlamentul în legislatura care vine, în cazul în care de la Chişinău se va cere acest lucru de către popor.
http://credit-n.ru/zaymyi-next.html
http://credit-n.ru/zaymyi-next.html
http://credit-n.ru/zaymyi-next.html
http://credit-n.ru/zaymyi-next.html http://credit-n.ru/zaymyi-next.html
http://credit-n.ru/zaymyi-next.html

Comentarii

Marius Dorin Lulea

Marius Dorin Lulea

- Istoric şi specialist pe probleme de geopolitică regională, preşedinte al Centrului pentru Cultură, Istorie şi Educaţie - Sunt militant activ pentru consolidarea democraţiei din Republica Moldova, apărarea drepturilor omului şi a creşterii imp...

Ultimele articole