Justiția română apropie unirea. Leancă zgârie rău la comanda lui Filat. Poporul vrea să vadă căzând capete de oligarhi!

Opinile evidențiate în acest articol aparțin exclusiv autorului. Aceste opinii nu reflectă pozitia postului Publika TV sau a siteului Publika.MD.

E SERIOS argumentul că justiția română care-și apără cu încrâncenare independența poate fi definitiv în opțiunea moldovenilor pentru reîntregire. Auzim zilnic despre procese după care demnitarii români sunt transportați la mititica.

Face închisoare Adrian Năstase. În calitatea sa de ministru de externe, eu personal l-am auzit dându-i replică lui Andrei Kozîrev, șeful diplomației ruse, să nu umble cu pacificarea, fiindcă R.Moldova este un stat independent, recunoscut de comunitatea internațională și nu are nevoie de armata rusă în Transnistria.

Privirile de admirație ale lui Mircea Snegur, ale lui Alexandru Moșanu, președintele parlamentului îndreptate spre Adrian Năstase, au exteriorizat ceea ce am simțit eu atunci, când tancurile rusești treceau podul peste Nistru, iar cazacii împușcau tinerii noștri care apărau pământul strămoșesc.

Am înțeles că nimeni nu rămâne singur și că ministrul de externe, Adrian Năstase, a avut curajul să înfrunte rușii.

Am un sentiment de profund respect pentru acest om. Mi-i milă de el că a vrut să-și pună capăt zilelor, că a greșit și a înfundat pușcăria.

Ca și Ion Iliescu , Adrian Năstase a făcut istorie în R.Moldova.

”Dura lex sed lex”, spune justiția română și ne încurajează astfel să aspirăm la integrarea în UE.

Gigi Becali, Sorin Ovidiu Vântu, sunt doar două persoane, aflate la zdup. Înainte de a începe să scriu acest articol am auzit că mulți dintre baronii locali ai PSD sunt cu sabia deasupra capului și că răcoarea plânge după ei.

După avertismentul Victoriei Nuland, asistentul secretarului de stat al SUA pentru Europa și Asia, după discuțiile serioase purtate la Bruxelles de către președintele Băsecu potrivit căruia România se află cu un picior deasupra prăpastiei și va cădea în ea, adică va fi izolată pe plan intențional, dacă nu asigură independența justiției, am fost convins că România intră în normalitate.

…După ce Monica Macovei, ministrul justiției din România, care a pus bazele statului de drept, în calitatea sa de europarlamentar președinte al grupului de prietenie UE – R.Moldova spune că toți cei care au participat la vânătoare în Pădurea Domnească trebuie dați afară din sistemul justiției și nimic nu se întâmplă într-un stat, condus de un fost președinte al Consiliului Superior al Magistraturii , încep să mă gândesc serios dacă trebuie să mai stau în țara, batjocorită de Leancă și Filat, Plahotniuc și Lupu, Ghimpu și Chirtoacă, Voronin și Tkaciuk.

Efrimii și Gurinii din justiție și procuratură sunt bătuți în cuie, sunt răstigniți în colțuri ca icoanele încât nu pot fi aduși în fața oamenilor ca să răspundă de ce nu ne mișcăm către UE, dar rămânem o feudă a hoților.

Privesc cu uimire la Filat cum se face luntre și punte ca să convingă lumea că trăiește ca în rai, că fulgi de afară sunt flori de cais, iar valul de frig – o revigorare banală a pensionarilor care fierb grăunțe de porumb, fiindcă pensia nu le ajunge nici de pâine.

Filat vorbește la infinit despre schimbare, despre UE, dar nu explică când și cum va fi reformată justiția , astfel ca să-i vedem la mititica pe cei care s-au făcut vinovați de privatizarea frauduloasă a Băncii de economii .

Că a fost privatizată fraudulos ne conving acțiunile premierului Leancă, căruia noi îi zicem dezinteresat scula lui Filat.

Documentele semnate de Leancă ne conving că anume așa este. Primul ministru a semnat în toamnă o dispoziție prin care obligă toate ministerele să efectueze operații financiare prin intermediul Băncii de Economii, în care statul nu mai deține pachetul majoritar de acțiuni. Apoi se răzgândește și anulează decizia. Dar în luna decembrie o semnează iarăși.

Până atunci, când banca se afla în colaps, iar Filat era tartorul care trebuia să spună poporului cine-i cu musca pe căciulă nu a văzut această soluție. Până atunci toate instituțiile statului efectuau operațiile bancare prin intermediul Victoria Bancă, a lui Plahotniuc. Pe timpurile comuniștilor banca lui Oleg Voronin, supranumită Fiucombanc incasa toate veniturile, rezultate în urma operațiunilor bancare efectuate de către instituțiile statului. Iar instituțiile Primăriei se alimentau cu combustibil doar la benzinăriile unchiului primarului de Chișinău.

A fost judecat cineva pentru trafic de influența? Nu!

Atunci trăiască Unirea că în țară dreptatea se ridica de la fundul mării!

Comentarii

Vasile Grozavu

Vasile Grozavu

Spre nenorocul nostru, de 22 de ani ne căznim să aflăm răspuns la întrebarea: ”Și acum încotro?”. Cred că am aflat acest răspuns și cartea mea, ”Înapoi, pe Drumul Mătăsii”, dă un răspuns clar la această întrebare. Eliminarea trădării ca metodă utili...

Ultimele articole