JurnalTV o primă „jertfă” s-a început campania electorală!!

Opinile evidențiate în acest articol aparțin exclusiv autorului. Aceste opinii nu reflectă pozitia postului Publika TV sau a siteului Publika.MD.

 

Problema JurnalTV-ului a devenit rapid una cunoscută şi controversată. Aici fiecare cu supărarea lor, unii sunt supăraţi că Jurnalul a bătut în Plahotniuc, alții că a fost “atins” și Filat împreună cu gașca, alţii sunt indignaţi de faptul că Sergiu Mocanu apare la prosteste lângă angajaţi şi că tot acesta este susţinut de fraţii Ţopa,iar cei mai mulţi regretă după filmele bune difuzate de acest post.
În fine, părerea mea este că acest circ a fost unul planificat de către PR-iştii celor două partide “mari” de la guvernare, trebuie să ne dăm seama că ne aflăm într-un an electoral iar acest caz este unul din zecile care urmează să fie sacrificate în favoarea unei campanii de succes. Cunoaştem cu toţii politica editorială a Jurnal TV-ului, ştim că acolo nu este ridicat în slăvi nici Filat şi nici Plahotniuc, motiv pentru care a fost aruncat Jurnalul în umbră, dar nu pentru mult timp, doar pentru două zile ca mai apoi să-l vedem pe liderul PLDM Vlad Filat susţinând o mass-medie liberă şi independentă aşa cum a promis din toate timpurile. 
La scurt timp nu a întârziat să apară şi reacţia PD-ului care la fel se arată solidar şi face apel la toţi operatori de cablu, ştiţi, apă chioară, de parcă lumea nu ştie la comanda cui a acţionat CCA-ul. 
Partidele politice se pregătesc foarte atent pentru campania electorală care ne aşteaptă la finele acestui an. Va fi o campanie foarte grea dar şi una care se anunţă a fi extrem de urâtă, pârghiile statale sunt asaltate de partidele politice iar în cadrul acestui asalt se vor comite multe infracţiuni şi multe scenarii în care cineva va servi drept jertfă, doar pentru a satisface jocul formaţiunilor politice.
Acum ce ?! Reiese că CCA-ul este o instituţie independentă (cum ar fi normal să fie) dar care pur şi simplu execută un ordin, un show care va dura câteva zile, timp în care vom auzi declaraţii şi de pe o parte dar şi de cealaltă, că uite chipurile noi suntem promotorii unei prese libere şi independete cu toate că această instituţie mass-media ne-a denigrat imaginea în repetate rânduri. 
Oare nu vă pare că cineva vrea s-o facă pe eroul? Se vede cu ochiul liber cum se trag devidente politice pe marginea acestui caz şi nu are aici nici-o legătură Sergiu Mocanu,el pur şi simplu profită pe marginea acestui caz ca să iasă în evidenţă dar şi pentru că este presa care-l deserveşte. Este un joc bine pus la punct de liderii partidelor parlamentare, cei care mai apoi s-au arătat îngrijoraţi şi care vor depune toate eforturile pentru ca în ţara asta să se respecte dreptul la exprimare.
 Da, e trist, dar aşa se fac jocurile în spatele culiselor în sistemul politico-mafiot din Republica Moldova.
Oameni buni deschide-ţi ochii, s-a început campania electorală!!

Share and Enjoy !

0Shares
0 0

Comentarii

Sergiu Vatamaniuc

Sergiu Vatamaniuc

În demersul creșterii mele intelectuale , un rol deosebit de important , crucial aș spune , l-a avut facultatea de Politologie la care în prezent îmi continui masteratul , ea fiind cea care a inserat în mine principii și valori , sufieciente pentru a...

Ultimele articole