Jurnal TV, în agonie. Au redus din emisia directă pentru că nu aveau ce arăta din PMAN

Opinile evidențiate în acest articol aparțin exclusiv autorului. Aceste opinii nu reflectă pozitia postului Publika TV sau a siteului Publika.MD.

Mare balamuc pe holurile Jurnal TV. Șefii au scos din ziua lor liberă toți angajații la muncă, fiind sigură că, începând cu or 12:00, intră în emisie directă cu protestul din Piața Marii Adunări. Doar că mare le-a fost dezamăgirea când au văzut că transmisiunea ar dăuna imaginii organizatorilor, întrucât la ora respectivă în PMAN nu erau mai mulți de o mie de oameni. Culmea este că Publika lui Plahotniuc nu a avut o problemă și cel puțin până la ora 13:00, când s-a trezit Jurnalul, a avut mai multe relatări din centru.

Tot pe site-ul publika.md vedem imagini din toate unghiurile, dar și în comparație cu maratonul de duminica trecută, la care au participat 15. 000 de oameni (înregistrați oficial la cursă). Dar, vorbele sunt în plus:

protest_maraton_81120200

Potrivit poliției, la acțiune au participat în jur de 5 000 de oameni, în timp ce organizatorii au anunțat incredibila cifră de… 120. 000. Ei își dau seama că 120 000 înseamnă populația orașului Bălți?! Numărul redus al protestarilor a derutat organizatorii. Cel mai probabil, au existat planuri concrete pentru ziua de azi dar aceste au fost date peste cap de mobilizarea modestă a oamenilor. În mare parte, am văzut în centru oameni chinuiți, de la sapă. Unde e tineretul progresist? Unde e Chișinăul? S-a întrebat de pe scenă și unul dintre liderii DA.

Visul platformei DA a eșuat. Năstase a pășit cu stângul în electrală. Dovada este și faptul că vâzând numărul redus al protestarilor, organizatorii pur și simplu nu știu ce să facă mai departe. Nu e o concluzie, ci constatare. Chiril Moțpan, la un moment da,t a întrebat retoric de pe scena: Ce facem mai departe? Cineva a sugerat că e cazul să înconjoare Guvernul și asta au făcut. S-au așezat pe iarbă și așteaptă…

În aer plutește un soi de nehotărâre, iar acest lucru este și un semnal pentru ambasadele din Moldova, care vedeau evenimentul de azi drept un termometru ce le va arăta tempratura din societate. Astăzi, UE, SUA și chiar Rusia au înțeles că la Chișinău se fac doar valuri în lighean.

Altfel nici nu se poate atunci când platforma DA ba face coaliție pe stânga cu Dodon și Uatîi, ba le dă microfonul liberal-democraților. Ce au căutat, astăzi, pe scena improvizată deputații PLDM Maria Ciobanu și Tudor Deliu, care până mai ieri au fost șase ani la guvernare, inclusiv în perioada în care s-a furat miliardul. Din păcate la noi nimeni nu sesizează paradoxul că liberalii, care erau în opoziție atunci când au secat trei bănci, au ajuns să fie etichetați hoți, în timp ce liber-democrații, care aveau cele mai multe fotolii în Guvern (inclusiv de prim-ministru) nu au avut nicio implicare. Asta este percepția falsă care încearcă să ne-o impună platforma DA, care a înfiat ce a mai rămas din PLDM.

Comentarii

Iurie Morarescu

Iurie Morarescu

Am crescut la țară, printre tractoare. Părinții sunt oameni simpli și, probabil, din acest motiv și-au dorit cu tot dinadinsul să-mi bage carte-n cap. După absolvirea liceului din satul natal, Boșcana (r. Criuleni), am fost admis la Academia de S...

Ultimele articole