Jurnal depune toate eforturile să fie închis de autorități, pentru a încerca astfel să resusciteze hoitul politic DA!

Opinile evidențiate în acest articol aparțin exclusiv autorului. Aceste opinii nu reflectă pozitia postului Publika TV sau a siteului Publika.MD.

Indiscutabil titlul zilei de azi este – Campanie de denigrare fără precedent la Jurnal TV! Copii sunt făcuți idioți si naziști! Portalul Politicis.md a scris azi că postul de televiziune Jurnal TV al oligarhului fugar Victor Țopa a depășit orice limite ale bunului simți și al deontologiei profesionale și a trecut la injurii la adresa oamenilor, dar și la gesturi indecente cu conotații sexuale în emisiuni care pot fi privite de copii mai mari de 12 ani.

Instituția media menționează că Un exemplu concret în acest sens este emisiunea „Ora de ras” din 31 iulie, în care tinerii din Republica Moldova sunt numiți „idioți”, „târfe politice” și sunt comparați cu naziștii, în aceeași emisiune fiind vizibile simbolurile naziste, interzise prin lege.

În aceeași emisiune locuitorii orașului Orhei sunt numiți „rătăciți” pentru decizia lor democratică de a-și alege primarul, iar un jurnalist este numit „vită cu barbă”.

Injuriile la adresa unor politicieni sunt și mai grave – „jivină”, „animal”, „bleg”, „râs”, asta deși aceste persoane sunt în primul rând cetățeni ai Republicii Moldova. Iar la finalul emisiunii sunt prezentate gesturi obscene, cu conotație sexuală, asta deși poate fi privită de copii de la 12 ani.

Se pare că injuriile la adresa cetățenilor Republicii Moldova, în special a tinerilor, au fost făcute din răzbunare și ură pentru că aceștia nu susțin interesele politice ale patronilor Jurnal TV, întrucât la final, chiar autorii emisiunii se plâng că oamenii susțin în continuare guvernarea și nu țin cont de criticile aduse de ei la televizor, este versiunea portalului.

Posibil! Doar că o televiziune este o jucărică scumpă, lucru văzut pe exemplele de aici din Romînia. Depunerea unui efort, ieșit departe de limitele bunului simț și chiar a Codului Civil și Penal, nemaivorbind de cel deontologic al presei, pare a fi o încercare de a aduce Jurnal-ul în jertfă pe altarul Dreptății și Adevărului.

Acest lucru ar scuti oligarhii fugari de investiții continuie de milioane, oligarhi care deja nu mai dorm liniștit în Germania, după ce autoritățile acestui stat au deschis cîteva dosare penale pe numele criminalilor.

În plus, ar servi drept un motiv de resuscitare a acțiunilor de protest. Așa se pare se gîndesc cei din banda lui Țiopa-Năstase. Mai bine jertfești cu un grup de ziariști compromiși, și banii îi bagi în plata autobuselor și oamenilor care vin la proteste.

Vom vedea, doar că un comportament porcesc la celor de la Jurnal poate fi depistat deja și cu ochiul liber, fără tălmăciri din partea unor experți în media. Ce vor întreprinde autoritățile de la Chișinău, vom vedea. Doar că lipsa sancționării poate degenera într-un comportament inadecvat și din partea altor surse media, care din goană după raitinguri ieftine, pot pune la safeu cei șapte ani de acasă.

Comentarii

Marcel Istrati

Marcel Istrati

Născut la Sîngereii Noi, Bălți. A absolvit liceul teoretic "Grigore Moisil" și Universitatea de Stat din Moldova. Colaborări cu media locale din cadrul Asociației Presei Independente, în special ziarul Spros i Predlojenie (Bălți), precum și site-uri ...

Ultimele articole