Junii Moldovei estice au convingeri ireversibile

Opinile evidențiate în acest articol aparțin exclusiv autorului. Aceste opinii nu reflectă pozitia postului Publika TV sau a siteului Publika.MD.

Departe de a fi pesimişti, privind şansa lor de a fi egalii europenilor din statele membre ale UE – junii din Moldova estică, cea ruptă samavolnic, de Patria Mamă, prin ocupaţie militară imperială – vor alte chipuri în legislativul de la Chişinău, fiind sătui de certurile actualilor politicieni, de actele de corupţie ştiute sau bănuite, de lipsa locurilor de muncă, de salariile mizere, de absenţa unor şanse reale pentru tinerii ce vor să muncească acolo unde trăiesc, nu în ţări străine, care ezită să îşi întemeieze o familie pentru că deţinerea unei locuinţe, a unui autoturism, sunt ţinte intangibile, la veniturile legale ale unui simplu cetăţean, din Republica Moldova.

Şi dacă vor câştiga comuniştii alegerile parlamentare?

O întrebare care a stârnit reacţia negativă imediată a sălii, cu voci care sugereau ieşirea posibilă, în stradă, a celor care nu vor să mai trăiască un trecut dovedit expirat, anacronic, promotor al corupţiei la nivel prezidenţial.

Ce se poate schimba, în Republica Moldova, după dezirabila victorie a forţelor pro-europene?

Depinde de cei care le conduc şi sprijină, sau nu, apropierea de România, prin politica unor paşi de sorginte democrată, meniţi a netezi, inteligent, viitoarea reunificare, după model german.

Citiţi mai mult dacă daţi click aici. 

Comentarii

Ion Petrescu

Ion Petrescu

S-a născut la 2 noiembrie 1955, în Bucureşti, tatăl, Ion, fiind din judeţul Argeş, iar mama, Tamara, din stânga Prutului. A urmat cariera militară avansând până la gradul de colonel, fiind opt ani director al Trustului de Presă al Armatei României. ...

Ultimele articole