Iurie Muntean vs Vladimir Kliciko sau „Udar”-ul comunistului de pe Bâc

Opinile evidențiate în acest articol aparțin exclusiv autorului. Aceste opinii nu reflectă pozitia postului Publika TV sau a siteului Publika.MD.

Campionul mondial la box la categoria grea, Vitali Kliciko a ajuns în Rada Supremă de la Kiev în fruntea Partidului „Udar” (lovitura) care a luat 15 la sută la ultimul scrutin parlamentar. Toţi boxerii din lume se tem de pumnii de oţel ai lui Vitali Kliciko, nu şi oponenţii lui politici. Asta pentru că, deşi scena politică de la Kiev este una foarte agitată, cu multe proteste şi îmbrânceli, Kliciko nu a utilizat niciodată forţa în scop politic.

Avem şi noi un boxer în Parlament. Nu e campion mondial, nici european şi nici al oraşului Chişinău sau al sectorului Botanica din Capitală. În schimb, este campion la împărţit pumni în Legislativ. Se pare că are cele mai lungi mâini, după cele ale lui Marian Lupu. Păi dacă practică boxul şi are mâini lungi, de ce să nu le folosească şi în Parlament? – s-ar întreba unii.  Bineînţeles că mâinile pot fi folosite diferit chiar şi în Parlament. De exemplu, să ridici mâna şi să voteze PRO sau CONTRA ceva sau cineva; să ajustezi microfonul la înalţimea potrivită; să scrii în Odnoklassniki în timpul şedinţei plenare etc. etc.

Iurie Muntean, despre el este vorba, a fost implicat astăzi într-o nouă harţă în Parlament, în care şi-a folosit mai mult mâinile, decât ceea ce ar trebui să utilizeze deputaţii – capul. E deja la a cincea „repriză”. Prima a fost acum doi ani, când i-a tras nişte pumni în figură deputatului democrat pe atunci, Andrei Popov. Recent Iurie Muntean l-a „băgat” cu forţa în Parlament pe liderul PSD, Victor Şelin. Apoi l-a bruscat pe Vlad Plahotniuc şi era cât pe ce să-i tragă una în plină figură liberal-democratului, Alexandru Cimbrinciuc. Azi s-a comportat ca un cocoş în raport cu fostul său camarad, tovarăş şi coleg de partid, Ion Ceban. Cine urmează în calea pumnilor lui Muntean ?

Deocamdată am constatat două mari diferenţe între Muntean şi Kliuciko:

1) Vitalie Kliuciko este campion mondial la box, iar Iurie Muntean nu are niciun premiu;

2) campionul mondial la box dă cu pumnii doar în ring, iar comunistul, mai mul în Parlament;

aş continua:

3)  Vitalie Kliuciko a adus în Parlament un partid, acumulând 15%, iar Iurie Muntean a fost adus el în Parlament de un partid;

4) Vitalie Kliuciko polemizează mult mai calm cu adversarii politici, în timp ce Iurie Muntean o face foarte agresiv;

5) Kliuciko are perspectivă atât în box, cât şi în politică, însă Iurie Muntean nu are nicio şansă să câştige centuri la box, dar viitorul în politică e cam ceţos.

Care sunt alte diferenţe ? Continuă …

Comentarii