Iurie Leancă le-a pus interdicție lui Ponta şi Băsescu

Opinile evidențiate în acest articol aparțin exclusiv autorului. Aceste opinii nu reflectă pozitia postului Publika TV sau a siteului Publika.MD.

Premierul Republicii Moldova a dat ordin de interdicție pentru activivistul civic unionist George Simion.

Cel care face zilnic lobby pentru poduri, bani, şcoli, grădinițe, maşini, conducte de gaz, linii electrice, … a primit interdicție pentru unionism.

Cum Victor Ponta şi Traian Băsescu se declară de asemenea unionişti, mă aştept ca atunci când vor vrea trecerea graniței forțate şi impuse, să li se comunice şi lor că au interdicție pentru unionism.

În acest timp Rogozin şi Şevciuck se plimbă nestingeriți, tancurile şi gloanțele nefiind o amenințare asupra mafiei politice locale.

Tot în acest timp, ba chiar dinainte de alegeri, guvernanții s-au înțeles cu Voronin pentru a se asigura că nu pierd puterea în 2016.

Vestea ne-a  venit înainte de alegeri, când securitatea moldovenească i-a cerut neoficial să nu mai calce pe acolo. Am tăcut, nu de alta, dar să nu piardă puterea-alegerea între două rele. Acum lucrurile sunt şi oficiale. Prezent la vama Albița i s-a înaintat documentul de înştiințare.

Cu fals democrații spre Europa… poveşti.

Comentarii

Marius Dorin Lulea

Marius Dorin Lulea

- Istoric şi specialist pe probleme de geopolitică regională, preşedinte al Centrului pentru Cultură, Istorie şi Educaţie - Sunt militant activ pentru consolidarea democraţiei din Republica Moldova, apărarea drepturilor omului şi a creşterii imp...

Ultimele articole