Istoria tandemului Năstase – Usatîi.

Opinile evidențiate în acest articol aparțin exclusiv autorului. Aceste opinii nu reflectă pozitia postului Publika TV sau a siteului Publika.MD.

De ce oamenii se uită, dar nu vreau să vadă? Sau de ce ei ascultă, dar nu doresc să audă?
Sunt multe înterebări care îmi vin în cap, dar un lucru este imposibil de negat, acesta este : Dorința de a ajunge la putere, chiar și printr-un acord cu diavolul. Încă nu sunt sigur cine dintre Năstase și Usatîi este diavolul, dar faptul că există o colaborare mai strânsă decât la nivel protestatar între ei, la sigur e așa.

Renato Usatîi la fel ca și Andrei Năstase, au apărut în politicul din Republica Moldova, fiind trimiși ca bagaj în trenul Moscova – Chișinău, bagaj care în cele din urmă s-a adeverit a fi unul toxic, atât pentru societate cât și pentru țară. Chiar dacă Usatîi are imaginea de polițistul rău al Rusiei, Andrei Năstase a apărut ca un salvator pe scena din PMAN, cu promisiunea pe buzele lui că nu va face partid politic. Doar că Kremlinul avea alte planuri, iar timpul a demonstrat existența tandemului Năstase-Usatîi.

Istoria de colaborare și de dragoste a acestora, are o durată de aproximativ doi ani.

1. Chiar dacă în aprilie anului 2016, Usatîi era atacat dur pe portalul de știri Independent.md,  unde a început marea pălmuire între Andrei Nastase și Renato Usatîi, a apărut și îndemnul pentru Renato Usatîi să rămână la Moscova sau la Bălți, în dependență de locul unde se va afla în ziua de 24 aprilie 2016. De ce Independent.md? Deoarece anume acesta a fost primul PAS de recunoaștere a frății dintre ei doi, unde Independent.md pe atunci era deținut de Alex Cozer – membru PPDA, iar acum este proprietatea lui Renato Usatîi. Este oare Independent.md – verigheta lui Năstase întinsă lui Năstase?

2. Luna august al anului 2016,  platforma (nu și partidul?) Demnitate și Adevăr susține inițiativa de organizare, la începutul lui septembrie, a unui protest „masiv” împotriva actualei guvernări, inițiativă lansată de Renato Usatâi, liderul „Partidului Nostru”. PDA declară că este „gata să participe la organizarea acestui protest” și, la rândul ei, cheamă „societatea civilă şi alte partide, care doresc în mod sincer scoaterea ţării din captivitate”, să li se alăture. De menționat că liderul PN a lansat ideea unui protest de amploare după arestarea la Kiev a lui Veaceslav Platon. „Trebuie să ieșim la proteste înainte de alegerile prezidențiale. Năstase se pregătește de alegeri, Dodon la fel, dar trebuie să ne pregătim de proteste serioase”, a declarat Usatîi sâmbăta trecută, pe 6 august. „Acest protest trebuie să fie masiv, să iasă toată țara. Trebuie să fie ultima toamnă a oligarhului, ultimele luni ale aceste guvernări”, a mai adăugat liderul PN. Ca a doua zi, duminică, Năstase să răspundă – „DA”.

3. Luna octombrie 2016, liderul formaţiunii „Partidul Nostru”, Renato Usatîi îndeamnă susţinătorii lui Andrei Năstase,  să voteze pentru candidatul Dumitru Ciubaşenco. Asta după ce Năstase a anunţat că abandonează cursa electorală. Într-o postare video pe facebook, Usatîi spune că voturile din partea susținătorilor lui Năstase ar putea să-l lanseze în turul doi pe Ciubașenco. „În special în nordul ţării, reprezentanţii Partidului Nostru nu au avut conflicte cu cei de la PPDA. Cei mai mulţi oameni îmi spuneau că în cazul în care Năstase se retrage, ei vor vota pentru noi”, a menţionat liderul formaţiunii „Partidul Nostru”, Renato Usatîi. Totodată, Renato Usatîi îl acuză pe prim-vicepreşedintele PDM, Vlad Plahotniuc, şi pe americani că s-au înţeles să îl scoată pe Andrei Năstase din cursa electorală pentru a o susţine pe Maia Sandu.

4. Luna noiembrie 2016, liderul Partidului „Demnitate și Adevăr”, Andrei Năstase a plecat la Moscova, a fost chemat în capitala rusă, la indicația lui Renato Usatîi, care se ascundea acolo de justiția moldovenească. Scopul lor fiind să răstoarne guvernarea pentru a putea reveni în Republica Moldova și a pune mâna pe putere. Renato Usatîi și Victor Țopa ar avea acum interese comune. Celor doi li s-a alăturat și cunoscutul hoț în lege Grigore Karamalak, alias Bulgaru, mai ales, după ce autoritățile moldovenești au reluat investigațiile în dosarul său. Amintesc că în septembrie, Năstase şi Usatîi plecase concomitent în Rusia. Atunci, presa a scris că Năstase s-a întâlnit și cu Karamalak.

5. Începutul lunii iunie 2017, Partidul Platforma Demnitate și Adevăr și formațiunea Partidul Nostru acuză guvernarea și pe liderul PDM Vlad Plahotniuc de faptul că ar sta în spatele unei campanii de denigrare a oponenților politici, dar și de intimidare și presiuni asupra membrilor de partid din teritoriu. Straniu sau nu, dar aici deja miroase mai mult a o colaborare între PPDA și PN, decât între PAS și PPDA, chiar dacă Maia Sandu este colacul de salvare pentru partidul cadavru a lui Năstase la alegerile Parlamentare din 2018.

6. Finele lunii iunie 2017 , Năstase îndeplinește una din cerințele Kremlinului și își continuă atacurile asupra guvernării și a partenerilor acesteia. De data aceasta Năstase s-a luat de oficialii europeni care s-au întâlnit recent cu delegația Partidului Democrat la Bruxeles. Liderul „DA”, i-a făcut proști și a insinuat că aceștia nu ar avea discernământul să analizeze obiectiv situația din Moldova. Mai mult, acesta s-a luat și de eurodeputații români care de-a lungul anilor au fost vocea Moldovei în Parlamentul European și au susținut constant țara noastră.

Dacă mai aveți nevoie de unele confirmări al acestei colaborari, priviți JurnalTV televiziunea lui Victor Țopa, unde Usatîi este un fel de Rambo pentru Republica Moldova.

Comentarii

Chirilov Anatolie

Chirilov Anatolie

Sunt o persoana care iși iubește țara, indiferent de momentele negative care se intâmplă în ea. Iar unele din marele probleme la nivel de țara, apar din cauza informației false aparute in presa de buzunar. De aceea incerc mereu sa aduc la cunostința...

Ultimele articole