Iresponsabilitatea responsabililor

Opinile evidențiate în acest articol aparțin exclusiv autorului. Aceste opinii nu reflectă pozitia postului Publika TV sau a siteului Publika.MD.

Alde rebiata (sintagma “politicieni” nu mi se pare potrivita) care îs la putere au hotărît că frustrările lor sunt mai presus decit soarta plebei de sub Olimpul politic. Şi încet dar sigur ne rostogolim spre alegeri anticipate.

Alde bloggerii cu spirit civic şi durere pentru popor au proclamat ferm boicotarea acestor anticipate.  O poziţie verticală şi plină de principii şi valori. Ei au uitat să se uite pe fereastră, să vadă că în afara internetului părerea lor face fix cît o ceapă.

Alde analiştii politici, politologii şi comentatorii politici (îs specii diferite dakceva) îşi freacă mîinile de bucurie. Îi aşteaptă un nou sezon olimpic la sportul naţional “dea datul cu părerea” în care onorariile pentru fiecare spam ieşit din gura lor vor depăşi orice aşteptări. Lupta va fi dură.

Alde paţanii din partide se bucură că după un an de nebăgare în seamă din partea propriilor lideri de partid, vor ieşi din nou la lumină cu genialele lor flăşmoburi şi apeluri către naţiune. Dacă tot nu ştiu a face altceva.

Alde membrii de partide deja se gîndesc cum vor împarte responsabilităţile dar mai ales fondurile electorale alocate “de la centru”. Pentru că nu contează cîte voturi ai acumulat, cîte partide ai schimbat sau cîte scrutile ai dus de rîpă. Bani vor fi şi restu nu prea contează.

Alde tipografiile (mai ales Iurie Ivanovici cu Prag3) tremură oniric în aşteparea comenzilor ciclopice de maculatură partiinică, care vor aduce “mesajul divin despre Integrarea Europeană” şi “vestea cea bună despre pensiile de 300 euro” în casele moldovenilor nefericiţi….

Continuare pe Blogul lui Victor Chironda

Share and Enjoy !

0Shares
0 0

Comentarii