IONIȚĂ este abia începutul. Filat, davai, do svidania!

Opinile evidențiate în acest articol aparțin exclusiv autorului. Aceste opinii nu reflectă pozitia postului Publika TV sau a siteului Publika.MD.

Scandalul de astăzi în care Veaceslav Ioniță l-a acuzat pe al Vostru Vlad Filat de furtul a peste jumătate de miliard de lei de la BEM, este floare la ureche pe lângă ceea ce urmează să i se întâmple Haiducului de Lăpușna.

Bravul bărbat al neamului nu mai poate stăpâni avalanșa de rahat care stă gata-gata să i se verse în cap și nici șuturile în fund care îi vor fi administrate. Cel mai vesel în toată povestea asta este că al Vostru nici măcar nu-și dă seama cine stă în spatele acestei campanii de aducere cu picioarele pe pământ al Napoleonului neafirmat de frontieră.

Și nu-și dă seama dintr-un simplu motiv – toți o fac. Toți vor asta. Toți vor ca Filat să plece. Și colegii săi de partid, și oponenții, și partenerii de Coaliție, și Europa care i-a arătat cu degetul spre ușă de câteva ori, iar el se face a nu înțelege.

Într-un final, încăpățânarea lui de măgar va face să piardă și partidul, cu care îi place lui să se laude că l-a construit (Fără Tănase, Godea, Nagacevschi, Ioniță, Șleahtițchi, nu-i reușea, dar asta e altceva, mai ales că toți aceștia, având demnitate, l-au scuipat și au plecat.). Nu mă refer aici neapărat la ștampilă și siglă. La oameni. Pe ei îi va pierde Filat. Spun asta inclusiv și despre ultimul pilon pe care se mai poate baza PLDM-ul în alegeri – Iurie Leancă.

Fiți siguri că și el e săturat să înghită toate fărădelegile șefului său, din care au de pierdut toți. Leancă e unicul care mai poate readuce PLDM-ul la viață, partid care este în permanentă scădere din cauza ghidușiilor șefului. Filat știe asta, dar nu vrea să se împace cu gândul că trebuie să-i dea voie lui Leancă în față.

El știe că e mort ca politician, dar nu vrea să se împace cu gândul. În istoria recentă a Republicii Moldova, a mai existat un asemenea personaj, care în plină ascensiune politică a avut marele nenoroc să o dea în bară și să fie taxat odată și pentru totdeauna de electorat. Situația lui era puțin diferită de cea a lui Filat, dar sfârșitul este același pentru ambii. Nu îi voi da numele, pentru că despre morți se vorbește sau de bine sau deloc. Fie-i barba ușoară… Important e să înțelegeți că soarta lui Filat e scrisă deja și e aproape identică cu cea a personajului sus-menționat.

Deocamdată nu am greșit în pronosticuri. Sunt sigur că nici acum nu greșesc când spun că, FĂRĂ LEANCĂ, FILAT CHIAR ESTE UN CADAVRU POLITIC.

Or, anume asta urmează să i se întâmple, bravului privatizeor și șmenar politic. Leancă îl va părăsi. Îl vor părăsi și alți câțiva deputați chiar la începutul acestei sesiuni parlamentare, lucru despre care presa de la Chișinău a scris astăzi.

Filat însă va rămâne. Și partidul. Cu ștampilă și siglă. Doar că fără oameni și fără electorat, exact ca în cazul personajului al cărui nume am promis că nu îl voi scrie aici. Oricum îl cunoașteți.

În curând vor fi doi. El și Vlad. Ambii – mari pierdanți ai politicii moldovenești. Măcar nu le va fi urât. Și posibil că și al doilea își va deschide o academie sau universitate – Academia Liberal-Democrată – iar primul curs va fi despre „Cum să omori un partid”.

P.S. În momentul în care scriam aceste rânduri, în presă apăruse informația despre faptul că CNA se va autosiza în scandalul BEM. Le sugerez oamenilor legii să scoată cu această ocazie de prin sertare următoarele dosare: „Microbuzul”, „Numerele diplomatice”…. șirul e lung și sertarele sunt multe.

P.P.S. Dosarele trebuiesc reluate înainte ca Filat, alintându-și pletele nou-răsădite în vânt, să mai reușească să mintă alegătorii cu noi promisiuni și „angajamente Asumate și Responsabile”.

Sănătate!

Share and Enjoy !

0Shares
0 0 0

Comentarii