Ion Terguță va încerca să resusciteze PLDM-ul. La demagogie și populism noi știm că se pricepe

Opinile evidențiate în acest articol aparțin exclusiv autorului. Aceste opinii nu reflectă pozitia postului Publika TV sau a siteului Publika.MD.

-Ce faci?

– Așteptam să îmi scrii, tu ce faci?

– Eram ocupat, am căzut pe gânduri.

-Ce s-a întâmplat?

-Am găsit o știre, cică PLDM-ul a ieșit în conferință de presă să critice filmul lui Dodon „Istoria Moldovei”. Și mai au și purtător de cuvânt nou.

-Nu înțeleg, ce e greu de înțeles aici? Filmul Istoria Moldovei într-adevăr e unul propagandistic. Iar purtătorul de cuvând al unui partid, e ceva normal. Fiecare partid care se respectă are unul.

– Da ai dreptate. Dar hai puțin să ne aprofundăm în detalii. Filmul este unul care propaga moldovenismul. Acest fapt nu l-a negat nimeni. Viorel Ciubotaru, președintele PLDM-ului spune că acest film nu trebuie în nici un caz să pătrundă în școli, să nu fie cumva predat de către pedagogi. Aparent, este o dovadă că partidul poartă grijă elevilor. Dar hai să ne amintim cine totuși ar putea să dea acest film în școli și cine este responsabil de curricula școlară? Monica Babuc este unul din primii membri PDM care cu mâna la inimă a spus că vorbește limba română și nu a negat niciodată rădăcinile românești a cetățenilor din Republica Moldova. Doamna Babuc ocupă funcția de Ministru al Educației, Culturii și Cercetării. Cunoscând despre acest lucru, putem să presupunem măcar că aceasta ar putea să bage în școli filmul plin de propagandă moldovenistă inspirată snoavele de la Kremlin? Sunt sigur că răspunsul este NU.

Vreau să îți explic un lucru, o modalitate de a fi popular și de a fi în trend este de a opera cu temele care sunt în vogă. Dacă o temă este populară, atunci apasă cât se poate de mult pe aceasta, vorbește cât mai mult de ea și oamenii vor începe să te simpatizeze. Dar vezi, să fii atent ca să nu prea te bagi cu opinii proprii. Pentru a fi popular în continuare, opinia ta nu trebuie să prevaleze la opinia majorității. Și știi cum identificăm această definiție? Probabil ai auzit de termenul „populism”, l-ai auzit în diferite contexte dar nu prea ți-ai pus ca scop să înțelegi care e esența acestuia. Păi uite-te, când spui ceea ce oamenii vor să audă, deseori lipsit de esență sau sens, îmbinând toate acestea cu o doză bună de gogoși, cam și înseamnă populism.

De ce e important populismul pentru un partid de opoziție, cazul nu doar al PLDM-ului dar și a multor alte partide din opoziție? Deseori atunci când spui omului ceea ce acesta dorește să audă, devii simpatic acestuia.

Iar în privința noului purtător de cuvânt al Partidului Liberal Democrat. Ion Terguță nu e un băiat rău, dar are o problemă foarte mare. E prea încurcat, asta nu este doar problema lui. Să știi atunci când faci un pas, gândește-te la urmări. Nu pot să condamn în nici un fel alegerea acestuia de a-și continua deschis calea într-un partid politic. A făcut-o până acum latent, partizanatul politic practicat de Terguță a fost invizibil doar pentru un om neinformat, sau un om zombat căruia îi convenea ceea ce i se spune.

Interesant îmi este un lucru doar, relațiile sale cu TV8, ții minte cred că acesta trebuia să fie redactor-șef dar cu câteva zile înainte de a fi lansat postul de televiziune acesta nu mai apărea în echipă. Păi nu a comentat în nici un fel asta. Și da, nu mi-am terminat gândul, TV8 este postul lui Chiril Lucinschi, PLDM-ul tot nu-i este străin fiului fostului președinte al Republicii Moldova. Crezi că Ion Terguță și Chiril Lucinschi s-au împăcat? Crezi că mai țin legătura?

Probabil că anume Ion Terguță care e un foarte bun demagog și populist o să aibă funcția de a resuscita partidul. Ca jurnalist reușea de minune să spele mințile telespectatorilor. Să vedem cum o va face din postura de purtător de cuvânt al unui partid mort. Se pare că fac all-in, Toate pânzele sus!

-Stai un pic, de ce îmi spui toate astea? Doar știi că eu nu înțeleg nimic? Doar știi că nu mă interesează politica?

-Scriu pentru că îmi pasă, îmi pasă ce crezi tu și de unde te informezi tu. Nu vreau să fii prostită.

Share and Enjoy !

0Shares
0 0

Comentarii

Macovei Pavel

Macovei Pavel

Sunt student la Relații Internaționale, poate datorită acestui fapt am o percepție diferită față de mediul politic. Sunt împotriva manipulării și a propagandei, consider că aceste două lucruri strică din farmecul acestui domeniu. Și prin propriile...

Ultimele articole