Ion Ceban, părăsește PSRM!

Opinile evidențiate în acest articol aparțin exclusiv autorului. Aceste opinii nu reflectă pozitia postului Publika TV sau a siteului Publika.MD.

Pe 22 martie vor avea loc alegerile pentru postul de bașcan al UTA Găgăuzia. De rezultatele acestui scrutin electoral, depinde însă securitatea și integritatea de mai departe a Republicii Moldova. În cazul în care va cîștiga candidatul partidului separatiștilor lui dodon, Irina Vlah, atunci în Găgăuzia sunt toate șansele să apară un nou front de luptă ce va opta „autodeterminarea” poporului găgăuz. Cu alte cuvinte, ceea ce vedem că se întîmplă azi în Estul Ucrainei, s-ar putea în curînd să se întîmple la sudul țării noastre, dacă în continuare Serviciul de Informații și Securitate (SIS) nu va întreprinde nimic.

Îngrijorată de cum decurge campania electorală în Găgăuzia este și Uniunea Europeană. Șeful Delegației UE în Republica Moldova, Pirkka Tapiola, se declară chiar nemulțumit de caracterul geopolitic al acestor alegeri.

Însă mai îngrijorați decît Tapiola ar trebui să fim noi toți, mai ales după ce dodon a invitat persoane foarte dubioase să participe chipurile la o conferință în Găgăuzia. În mod normal acești deputați ruși trebuiau să aibă interdicție de a intra pe teritoriul țării noastre, deoarece sunt fotografii făcute în regiunile separatiste din Estul Ucrainei, unde invitații lui dodon apar alături de rebelii proruși și cu stegulețe ale așa-zisei „republici pupulare Donețk”. Și este clar că persoanele respective au venit în țara noastră doar cu un scop, să împărtășească experiența separatiștilor din Donețk socialiștilor lui dodon. Iar prezența lor reprezintă un pericol major pentru securitatea și ordinea publică din Moldova.

1622702_10151972413978719_1953550173_nȘi nu este prima dată cînd dodon invită la Chișinău, promotorii separatismului din Estul Ucrainei. Aminesc că  în mai 2014, dodon l-a invitat la o conferință despre federalizarea Republicii Moldova, pe un cetățean finlandez pe nume Johan Bakman, care s-a dovedit a fi conducătorul unei reprezentanțe din Finlanda a Mișcării de separare a Donețkului de restul Ucrainei. Nu vă pare dubioasă “colaborarea” lui dodon cu asemenea persoane?

Nu ar fi fost nici o problemă dacă PSRM era pur și simplu un partid pro-rus care dorește integrarea în Uniunea Vamală. Problema este că acest partid este o unealtă a rușilor în țara noastră și muncește de zor să destabilizeze situația din țară, subiect pe care l-am desfășurat într-un articol anterior.

Acum probabil că vă întrebați ce legătură este între titlul articolului și conținutul acestuia. Păi bine, în mod normal, cînd partidul din care faci parte o ia razna, cînd vezi că se intensifică „colaborarea” cu oameni periculoși, promotori ai separatismului ce reprezintă un pericol pentru țara căreia ai jurat credință, atunci ar trebui să părăsești urgent acel partid.

Îl îndemn pe Ion Ceban să părăsească azi partidul separatiștilor lui dodon, pentru că mîine s-ar putea să fie tîrziu. Eu sper că el își dă seama în ce s-a băgat dodon și cu ce s-ar putea termina toată această aventură din sudul țării. Și dacă Ion Ceban nu se gîndește la viitorul țării, atunci să se gîndească cel puțin la viitorul său politic. Nu cred că el dorește să intre în cărțile de istorie ca un trădător de patrie, ce împreună cu o bandă de separatiști au pus în pericol integritatea Republicii Moldova!

p.s.
Nu mă pot adresa și altor socialiști, fie că nu-i cunosc, fie că-i cunosc prea bine, mulți din ei fiind încă în șoc că au ajuns în Parlament

Comentarii

Ion Harghel

Ion Harghel

Cetăţean al Republicii Moldova, interesat de viaţa social-politică, pledez pentru dreptate, sunt realist şi vreau ca într-o zi întreaga clasă politică să dea dovadă de maturitate politică şi altruism pentru a contribui la unificarea societăţii. Cre...

Ultimele articole