Invidie, Gelozie, Tupeu

Opinile evidențiate în acest articol aparțin exclusiv autorului. Aceste opinii nu reflectă pozitia postului Publika TV sau a siteului Publika.MD.

Săptamîna trecută au apărut din ambundență știri despre faptul că Maia Sandu este invitată la Congresul Partidului Popular European (PPE). Evenimentul va avea loc pe 29-30 martie 2017 la Malta.

În scurt timp, Andrei Năstase, pentru a nu rămîne în urmă de Maia, a decis să publice și el un anunț că este invitat la acest congres. Mare a fost nefericirea lui că a fost publicată lista invitaților pe site-ul oficial al PPE. http://www.epp.eu/press-releases/save-the-date-epp-congress-in-malta-on-29-30-march-press-registration/. Pe Andrei Năstase nu-l regăsim în listă. Din lipsă de noutăți importante unde ar fi cumva scos în evidență, Năstase a fost nevoit să meargă la un șiretlic și să mintă precum că este și el invitat.

Dacă sincer nu văd mare treabă că Maia merge încolo. Pînă acum partidele partenere a PPE în Moldova nu au avut prea mult succes. Pentru început partener a fost PPCD-ul lui Roșca. Acesta a trădat ideile europene și l-a votat pe Voronin președinte. Apoi partener a devenit PLDM. Filat era invitat și el la toate evenimentele de acest gen. Chiar și în prezent pe pagina oficială a PPE , PLDM-ul are statul de „membru observator”. Asta însă pe Filat nu l-a încurcat să fure cetățenii.

Acum Maia Sandu este luată în seamă, iar Năstase se bagă singur în seamă. Pînă la urmă totul e trecător, iar intuiția îmi spune ca lanțul decepționărilor va mai urma.

Situația cu Maia și Năstase la moment îmi aduce aminte de PDM si PLDM, care oficial erau parteneri, dar neoficial pe sub masă își trăgeau țeapă. Ei ambii conștiintizează că împart același electorat și orice nu ar spune, vor lupta pînă la sînge pentru a se elimina reciproc de pe arena politică. Comportamentul lui Năstase de acum doar reconfirmă asta.

Finul lui Țopa nu poate accepta să rămînă în umbră, astfel fuge oriunde este invitată lidera PAS, măcar pentru a face vreo poză pe fondalul clădirilor unde intră Maia.

Comentarii

Marian Adrian

Marian Adrian

Cred în Republica Moldova, sunt convins că cetățenii acestei țări pot deveni mai buni. Prin intermediul acestui blog voi încerca să analizez trecutul, să reflectez prezentul, și să caut soluții pentru a schimba viitorul. Mi-ar plăcea să fiu persoana ...

Ultimele articole