INVESTITORII ROMÂNI sunt alungați din Moldova

Opinile evidențiate în acest articol aparțin exclusiv autorului. Aceste opinii nu reflectă pozitia postului Publika TV sau a siteului Publika.MD.

Moldova este țara, care se confruntă cu cel mai deficit de investiții din Europa în general și între țările din CSI.

România este țara cu cele mai multe întreprinderi cu investiţii străine din Republica Moldova – 1285 de întreprinderi, adică 15% din numărul total.

Analizele relevă că România, Turcia, Italia, Federaţia Rusă şi Ucraina sunt ţările cu cea mai mare influenţă asupra pieţelor locale, iar potrivit datelor Băncii Naţionale a Moldovei, România, Italia şi Franţa conduc topul investitorilor cu cele mai mari investiţii în capitalul social al băncilor.

Volumul investițiilor românești sunt considerabile în economia Moldovei și constituie aproximativ 1,63 miliarde lei.

În așa fel României îi revine primul loc pe piața investițiilor din Moldova în gama tuturor factorilor.

Totodată Republica Moldova riscă de a pierde așa o sursă benefică din cauza ambițiilor unei mișcări politice din Moldova. Cu toate acestea acțiunile acestei mișcări politice sunt cel puțin stranii și își bate joc de românii din România, care investesc zeci și sute de milioane de euro în dezvoltarea economică a Moldovei.

Este vorba despre unii membri și deputați din Parlamentul Moldovei, ce creează probleme investitorilor români???

Care este interesul Partidului Liberal pe piața farmaceutică?

Dacă au date concrete și probe despre încălcarea criteriilor de piață a unuia sau altui concurent de pe această piață de ce nu se fac publice?

Fosta guvernare comunistă a format practic pe toate segmentele sectorului real al economiei monopoluri gigante. Unul din acesta era legat de piața farmaceutică. În anul 2008 prețurile la medicamentele din Moldova au atins rate record în comparație cu cele din lume și din regiune.

Declarațiile și acțiunile Guvernului democrat au fost în cea mai mare măsură spre demontarea acestui monopol cu caracter social.

În cea mai mare parte nu s-a reușit ca Monopolismul Farmaceutic se fie demontat. Toate năzuințele de a face ordine în acest domeniu, de altfel fiind cel mai important pentru toată populația statului nostru, permanent se blochează, se ignoră de către unii aliați de alianță.

Este cert de înțeles că apariția unui concurent serios, care oferă calitate europeană și prețuri mai mici minimum de trei – patru ori  la medicamentele de import pe piața Moldovei să fie privit cu ochi turbați de alți actori ai acestei piețe, mai ales dacă acest concurent este investitor român.

În una din publicații din mass-media moldovenească agentul economic, care produce medicamente mai ieftine, decât celelalte pe piața Moldovei face apel și strigă în gura mare despre ilegalitățile unui deputat din Parlamentul Moldovei cu numele Gheorghe Brega – http://unimedia.info/stiri/razboi-intre-deputatul-brega-si-compania-farmaceutica-balkan-pharmaceuticals-50138.html

În prezent, produsele acetui producător – Balkan Pharmaceuticals concurează fără egal pe mai multe poziții. Apariția acestui producător local a făcut ca achizițiile de stat a unor medicamente să se facă la prețuri de 3-4 ori mai mici decât în 2010.   http://www.money.ro/investitorii-romani-nu-sunt-bine-vazuti-la-chisinau_1238736.html

Se scrie că acest Brega a sustras medicamente de pe linia de producție (Vezi http://unimedia.info/stiri/presa-romana-critica-partidul-lui-chirtoaca-din-cauza-presiunilor-lui-brega-56613.html), având comportament inadecvat și imparțial față de unii și loial față de alții???

Pentru așa acțiuni trebuie să fie formată o comisie parlamentară în care să se ancheteze acțiunile lui, care formează imagine calomnioasă a ”portretului” deputatului moldovean.

Cât mai pot moldovenii să se ponorască în lume din cauza unor demnitari???

ADRESARE către deputați, în special către cei din PL:

Lăsați afacerile în pace, nu vă amestecați în treburile oamenilor de afacere, piața va alege cine e mai bun și mai credibil.

Implicați-vă mai intens în elaborarea legilor și creați condiții adecvate pentru economie și societate – asta e treaba dumneavoastră. Dați dovadă de omenie și cultură democratică, comportament demn a unui demnitar, serviți exemplu pentru societate, dar nu coborâți mai jos de plintă ….. ALEȘI AI POPRULUI.

România – țara care ne ajută cel mai mult, iar voi vă bateți joc de aceasta.

Nu știu cât ne vor mai tolera…

Share and Enjoy !

0Shares
0 0

Comentarii