Întrebare pentru ”deșteptații” din PAScuDA: Trebuie să fie acuzată Germania de persecutarea opoziției?!

Opinile evidențiate în acest articol aparțin exclusiv autorului. Aceste opinii nu reflectă pozitia postului Publika TV sau a siteului Publika.MD.

Un scandal similar celui de la Chișinău cu finanțarea ilegală a partidelor s-a iscat recent în Germania. Astfel, cel mai mare partid de opoziție din Bundestag este acuzat de finanțarea ilegală. Cu toate că președintele partidului de extremă dreaptă ”Alternativa pentru Germania” declară că fondurile obținute din sursele dubioase n-au fost folosite dar întoarse înapoi donatorilor totuși urmează să fie declanșată o anchetă.  Mai mult -> aici.

Doresc să tragem o paralelă dintre situația din Germania și cea din Republica Moldova. Unica diferență fiind ceea că în cazul Germaniei partidul de opoziție este parlamentar, dar în Moldova extraparlamentar.

Precum puteți vedea din linkul atașat, liderul partidului cu pricina n-a recurs la insinuări precum că cineva urmărește să discrediteze opoziția dar se arată deschis și dau răspunsuri la întrebări. Acest exemplu dă de pământ strategia Maiei Sandu de victimizare și schimbare a accentelor. Este simplu, dacă în inima Europei se întâmplă așa ceva, credeți că în Moldova n-ar fi posibil? Evident, cineva poate să reproșeze ceva de genul: nu compara Moldova cu Germania; dar de ce nu? Noi doar toți tindem ca Republica Moldova să ajungă la nivelul Germaniei și dacă acolo în așa cazuri sunt folosite toate pârghiile și instrumentele pentru a scoate în vileag adevărul cu toate circumstanțele – de ce ar trebui să fie altfel în Moldova?! Am spus și repet, nu știu cine o consiliează pe Maia Sandu dar o face rău, neprezentarea dânsei pentru a răspunde la întrebările Comisiei Parlamentare nu face decât să-i complice și mai mult situația.

Ca de obicei, concluziile vă aparțin.

Pace 😉

Comentarii