Inoportunitatea limbii lui Candu

Opinile evidențiate în acest articol aparțin exclusiv autorului. Aceste opinii nu reflectă pozitia postului Publika TV sau a siteului Publika.MD.

Deja nu mai uimeşte pe nimeni “spiritul de neutralitate” al democraţilor din parlamentul nostru. Dar, totuşi, ar trebui să există o limită. Nu poţi găsi mereu motive pentru a vota sau nu un proiect de lege. În sensul de: ba an electoral, ba antagonizare a societăţii, ba mişcare inoportună.

Carevasăzică, mă refer la acea declaraţie a democratului Candu, care a şi sărit la gâtul proaspătului proiect de lege, vizavi de opţionalitatea limbii ruse.

Cică ar fi un moment inoportun. Suntem într-un an electoral, iar acest proiect ar crea tensiuni.

D-le Candu, în societatea noastră mereu vor fi tensiuni, mai ales datorită acelor minorităţi naţionale (ruşi, găgăuzi), prin venele cărora curge sânge separatist.

Deci, spuneţi mai degrabă că susţinerea acestui proiect vă va tăia drastic din electoratul d-stră, care după cum bine ştim e de factură centru-stânga. Şi oare cine fac parte din acest electorat, dacă nu rusofonii?!

În plus, chiar dacă declaraţi că vorbiţi româneşte, sunt sigur că în preajma lui Lupu sau Diacov, vă abţineţi. Căci ştim foarte bine limba respectivilor răzgândiţi.

Şi-ncă ceva. Lăsaţi naibii fantasmagoricul argument că copii noştri ar avea mare nevoie de limba rusă şi că aceasta le va oferi mari oportunităţi pe viitor. Vedem ce ne-a oferit această limbă până acum. Ajunge!

În încheiere, vreau să adaug că dacă tot aţi pornit spre Europa, apoi ţine-ţi-o în linie dreaptă şi nu vă mai uitaţi înapoi spre estul primitiv, sărac şi, pe deasupra, sângeros.

Sau cu alte cuvinte, lepădaţi-vă de satana!

 

P.S. Sau poate democraţii au adoptat tactica comuniştilor, cea cu viţelul blând, care suge de la două vaci.

 

Comentarii

Nicolae Gârbu

Nicolae Gârbu

Născut la ţară, prin părţile Călăraşi-ului. Părinţii intelectuali mi-au insuflat dragostea de carte încă din copilărie. Gimnaziul l-am spulberat, mai degrabă cu mii de legende şi poveşti, decât cu matematică şi fizică. În perioada 1998-2001, am făcut...

Ultimele articole