Ingeniozitate electorală sau Despre Aberaţii

Opinile evidențiate în acest articol aparțin exclusiv autorului. Aceste opinii nu reflectă pozitia postului Publika TV sau a siteului Publika.MD.

Am primit conferinţa de presă a lui Radu Buşilă şi SOLUŢIILE dumisale problemei drumurilor din capitală. Cineva ar trebui să-mi spună că eu în general nu ar trebui să scriu la tema asta pentru că nu sunt din Chişinău, şi nici măcar nu sunt acum în Moldova. Dar chiar şi dacă aş fi, nu aş putea vota pentru Chişinău, pentru că sunt de la Donduşeni.

Dar, unele detalii merită a fi menţionate. Soluţia genială a domnului Buşilă mi-a venit şi mie în gând de multe ori, după care am închis tema pentru că e iraţional să te gândeşti la subiecte irealizabile. Nu pentru că nu ai dreptul la vis. Dar pentru că visele şi politica sunt două chestii diferite. Aşa ar trebui să fie. Şi mai important e că oamenii de rând au dreptul la aberaţii mici şi prostuţe, pe când personalităţile publice – nu prea.

Deci, ziceam de soluţie. Domnul Buşilă vorbea de contrucţie de metrou şi linii de tramvai pentru municipiul Chişinău. Tind să-l dezamăgesc de irelevanţa acestora şi din punct de vedere financiar, şi din punct de vedere de implementare. Să propui Chişinăului pentru viitorul îndepărtat să contruieşti metrou şi linii de tramvai asta e exact cum zicea un prof de-al meu: I really enjoy predicting the future when it is about a period of 20 or 30 years. First of all because if it the prediction will not be realized, I will have 20 or 30 years to invent motifs why it did so. Secondly, I doubt that someone will remember after 20 or 30 years that I personally made that wrong prediction.

Eu zic că nu am auzit încă nici o soluţie. Iar candidaţii ăştia pseudo la funcţii de primari şi consilieri sunt foarte ingenioşi. Doar că ingeniozitatea lor miroase a disperare electorală: trebuie să găseşti un subiect (chiar şi aberant) pentru ca să ai pentru ce invita jurnaliştii la o conferinţă de presă.

P.S. E hazliu cum Moldova găseşte câte un cuvânt sau expresie să descrie întregi procese politice. Principii şi Valori pentru Alianţă, Soluţii pentru campania electorală municipală.

Share and Enjoy !

0Shares
0 0 0

Comentarii