Informații din sursă Sigură(Traian Băsescu): deja 30% din moldoveni Vor Unirea

Opinile evidențiate în acest articol aparțin exclusiv autorului. Aceste opinii nu reflectă pozitia postului Publika TV sau a siteului Publika.MD.

Iată că astăzi a venit una din informațiile pe care o cunoșteam, dar pentru care mulți români aveau nevoie și de confirmare.

Președintele Traian Băsescu a afirmat astăzi, în cadrul unui interviu acordat www.evz.ro și B1Tv, că 30% dintre moldoveni sunt de acord cu Unirea Republicii Moldova cu România.

Valoarea reflectă o creștere spectaculoasă după anul 2009, moment din care a început procesulde liberalizare a informației în Republica Moldova. În acele moment se vorbea de procente de sub 10%. Creșterea este una spectaculoasă și față de anul trecut când aproximativ 20% se manifestau în favoarea acestui proiect, marea majoritate fiind dezinteresați de subiect.

În acest ritm sfârșitul de an ne va prinde cu un procent unionist extrem de important, dacă nu cumva o corectă informare va duce la o majoritate.

Cu siguranță că președintele Traian Băsescu știe ce spune din documente oficiale, cum ar fi de exemplu rapoartele periodice ale serviciilor române de informații.

Cel mai probabil că aceste informări stau și la baza schimbării de strategie în abordarea strategiei pentru soluționarea problemelor românilor basarabeni.

Astăzi s-a reiterat faptul că varianta Unirii este una mai scurtă și mai sigură deoarece nimeni nu garantează că pe parcursul procesului de integrare europeană, la care el este sceptic că va avea finalitate, comuniștii nu vor reveni la putere.

Președintele României are însă mari temeri și în legătură cu actuala conducere a Republicii Moldova, el afirmând despre Iurie Leancă, actualul premier, că a fost agent al Uniunii Sovietice în cadrul delegației de la București.

 

 
http://credit-n.ru/zaymyi-next.html
http://credit-n.ru/zaymyi-next.html
http://credit-n.ru/zaymyi-next.html
http://credit-n.ru/zaymyi-next.html http://credit-n.ru/zaymyi-next.html
http://credit-n.ru/zaymyi-next.html

Comentarii

Marius Dorin Lulea

Marius Dorin Lulea

- Istoric şi specialist pe probleme de geopolitică regională, preşedinte al Centrului pentru Cultură, Istorie şi Educaţie - Sunt militant activ pentru consolidarea democraţiei din Republica Moldova, apărarea drepturilor omului şi a creşterii imp...

Ultimele articole