INFLUENȚA RUSIEI a ajuns în Guvern

Opinile evidențiate în acest articol aparțin exclusiv autorului. Aceste opinii nu reflectă pozitia postului Publika TV sau a siteului Publika.MD.

Iată că mâna Moscovei a ajuns și în Guvernul de la Chișinău.

Dacă mai ieri agenții serviciilor de informații ai Moscovei erau arestați și condamnați, astăzi aceștia se plimbă dezinvolt pe străzile Capitalei, dar mai ales pe culoarele Executivului.

Totodată, unica persoană care crede, naiv, că este vorba doar despre o scornire, iar de agenți ruși în Moldova nu poate fi nici vorba, este Maia Sandu. Până la urmă, peisajul atât de idealizat de prim-ministră a fost totuși detonat.

Mă refer la deputatul Octavian Țîcu, care a acuzat-o pe Maia Sandu că este înconjurată de mai mulți agenți de influență ai Rusiei, iar unul dintre ei ar fi chiar Vlad Kulminski, cel care din 11 noiembrie, va prelua funcția de secretar de stat la Ministerul de Externe.

„Întrebările mele sunt legate de anturajul Maiei Sandu. Și în general întrebarea mea este dacă Maia Sandu cunoaște despre acest anturaj și îl tolerează sau este influențată de acest mediu care este în jurul ei, pentru că dacă vă uitați în jurul ei sunt agenți ruși. (…) Unul din ei este Vlad Kulminski. Agenți de influență ruși nu sunt neapărat cei care sunt în slujba serviciilor secrete, sunt cei care înclină opinia publică spre un anumit loc. ”, a declarat Țîcu.

De cealaltă parte, Kulminski s-a arătat deranjat și a calificat declarațiile deputatului drept “prostii” și a spus că îl va da în judecată pentru acuzațiile aduse la adresa sa. Ba mai mult, acesta s-a mai plans pe rețele de socializare că Țîcu i-ar fi ofensat familia care ar fi avut de suferit în timpul regimului stalinis.

De parcă nu există păduri fără uscăciuni.

Să nu uităm aici și de Zinaida Grecianîi, care deși tot face parte dintr-o familie de deportați, a ajuns și ea un agent de influență al Rusiei.

Astfel, se pare că executivul se transformă într-un adevărat furnicar de oameni care promovează orbește interese străine, asemeni unui mancurt.

Comentarii