Inevitabilul s-a produs: Comuniştii Voronin şi Tcaciuc au divorţat!

Opinile evidențiate în acest articol aparțin exclusiv autorului. Aceste opinii nu reflectă pozitia postului Publika TV sau a siteului Publika.MD.

Cum era de aşteptat, după ultimele mari scandaluri din PCRM, inevitabilul divorţ între ursuzul Voronin şi rebelul Tcaciuc s-a produs.

Se vorbeşte prin târg că ar fi un alt scenariu de-al comuniştilor, pentru a atrage atenţia societăţii. Căci chipurile, prea paşnic au reacţionat ideologul Tcaciuc sau buclucaşii Petrenco şi Muntean, mai ales că aceştia ne-au cam obişnuit cu agresivitatea lor verbală (şi fizică).

Ei bine, dar excluderea celui care a fost supranumit eminenţa cenuşie a comuniştilor (mă refer la Tcaciuc), nu prea cred că se poate încadra în limitele unui scenariu. Ar fi prea umilitor pentru cineva care a făcut din PCRM, partidul cu cele mai multe voturi din 2001 încoace.

Aşa că, ipoteza unui scenariu cade. Cred, mai degrabă, că bătrânul Voronin, simţind că-şi pierde puterea şi influenţa în partid, a trecut la măsuri drastice. Scopul lui a fost să arate celorlalţi, că deocamdată liderul lor n-a murit, iar răzvrătiţii pot fi puşi la loc de respect.

Ba mai mult, Voronin a conştientizat că Tcaciuc îşi adună echipa în jurul lui, anticipând astfel un puci în propriul partid. Astfel, probabil pe ultima sută de metri, Tcaciuc a primit lovitura de graţie.

La sigur că şi Tcaciuc a rămas stupefiat de decizia lui Voronin, pe care credea că-l controlează şi-l dirijează. N-a fost să fie!

Deşi Voronin le-a “promis” că sunt și vor rămâne membrii PCRM, nimic nu e bătut în cuie. Mai ales că, sunt sigur, expulzaţii din Comitetul Central nu vor sta cu mâinile în sân.

Apropo, bizară mi s-a părut explicaţia lui Voronin, vizavi de excluderea celor 3 din Comitetul Central al PCRM – aceștia au fost eliberați din conducerea PCRM pe motiv că sunt greutăți în partid, dar și din cauza neajunsurilor în activitatea lor.

Chiar amuzant aş spune, nu?!

Ei bine, în concluzie vreau doar să punctez încă o dată, că divorţul politic dintre Voronin şi Tcaciuc s-a produs. Orice speculaţie pe această temă e de prisos, iar o conlucrare pe viitor între aceştia doi, va fi doar în scopuri electorale.

 

P.S. Divorţ, destrămare, sfârşit… Evident, al PCRM-ului!

 

Comentarii

Nicolae Gârbu

Nicolae Gârbu

Născut la ţară, prin părţile Călăraşi-ului. Părinţii intelectuali mi-au insuflat dragostea de carte încă din copilărie. Gimnaziul l-am spulberat, mai degrabă cu mii de legende şi poveşti, decât cu matematică şi fizică. În perioada 1998-2001, am făcut...

Ultimele articole