Independenți, sub ruși?

Opinile evidențiate în acest articol aparțin exclusiv autorului. Aceste opinii nu reflectă pozitia postului Publika TV sau a siteului Publika.MD.

Vine ziua Independenței Republicii Moldova și sunt trist.

Toți se bucură în jurul meu, dar eu sunt cotropit de o tristețe de neimaginat.

Toți dansează, beau bere și înfulecă frigărui, cu toaste rusești ori numai calchiate din rusă, dar sunt cotropiți de o fericire de neimaginat.

Un singur om trist printre atîția fericiți mai contează?

Parc-ar  trebui să fim independenți, însă nu suntem cu adevărat.

Economicește tot depindem de ruși.

Gazele ni le procurăm la prețuri cosmice de la ei, energia electrică–tot de la ei, deși, de jure, Hidrocentrala de pe Nistru e a noastră,  de facto tot a Ruiei este. Limba rusă se studiază în mod obligatoriu în școli.

Munți n-avem, mare n-avem, Rusia s-a îngrijit să nu le avem, ca să nu putem face nici un pas fără ea.

Să fim condamnați a-i pupa mîna ETERN!

De la un timp nici loc de desfacere a producției agricole pe piața imensă a Rusiei nu avem.

—Nu meritați! V-ați evropenizat, fugiți de la noi! De aia o să muriți de foame, că Moscova nu crede lacrimilor voastre!–astea auzim de la satrapii lui Putin de ani buni.

Desele vizite ale președintelui prorus Igor Dodon la președintele velicorus Vladimir Putin nu schimbă deloc situația.

Rusia nu se îndură să ajute economicește semiMoldova.

Ea, din contra, lucrează la îngenuncherea definitivă a plaiului, pe alte planuri, mai puțin vizibile.

Prin FSB, succesorul de drept al KGB-ului sovietic și prin opoziția moldovenească, care cică vrea să salveze acest neam românesc de oligarhie.

Numai în ultimul timp cîte urzeli a făcut!

Agenta sa, Kozlovskaia, fiind arestată în Polonia, activa mînă în mînă cu PAS-ul de la Chișinău.

S-a decospirat primul agent FSB din Viitorul ONG-ist asociat opoziției. De fapt, acel Viitor colcăie de agenți FSB. Ca și  ONG-urile, posturile de radio și televiziune așa-zise libere și…europene.

Un președinte de filială a Partidului DA a fost arestat în Ucraina, din cauza că mașina sa era burdușită cu armament nedeclarat.

La Ocnița, Criuleni și Vulcănești Securitatea moldavă a descoperit loturi mari de arme, muniții și dispozitive explozibile.

Putin decorează cu Ordinul Prieteniei agenții FSB, urmași politici ai agentului FSB Filat, care e viu și acționează prin PAS, PLDM și PPDA.

Asta da Prietenie, în numele organizării de lovituri de stat și atentate, la comanda directă a FSB-ului!

Asta este echipa lui Platon-Caramalac-Filat, care nu se vrea resemnată, nici învinsă.

Rusia rîde de independența Republicii Moldova. Ea nu are de gînd să-și retragă cele cinci armate de pe teritoriul românesc dintre Nistru și Prut.

Una e cea militară, înarmată pînă-n dinți, care trece, cînd are dispoziție, și pe malul drept al Nistrului. Să amenințe! În pofida Statelor Unite ale Americii și a Organizației Națiunilor Unite, care o somează să-și ia acasă Armata! La cererea insistentă a guvernului de la Chișinău!

Una e cea nevorbitoare de limbă română, care scuipă în ființa națională a băștinașilor majoritari!

Una e cea a agenturii FSB, care transmite la Centru despre orice respirație românească și antirusească din teritoriu, primind și executînd ordine PRIETENEȘTI de la Moscova. De o lege a Lustrației avem nevoie ca de aer, domnule Plahotniuc!

Una e cea a GAZPROM-ului, de care depinde orice sat și oraș din cel mai sărac stat de pe continent. Sărmanii de oameni, cotizează cu bani grei tragerea țevilor de gaze pînă în curțile lor, ca acestea imediat să devină proprietate a rușilor. De energia electrică ce să mai vorbim?

Una e cea a clerului Mitropoliei Chișinăului și a întregii Moldove, care depinde canonic, și nu numai canonic, tot de Moscova.

Nu vrea să se molipsească de duhul bun al Ucrainei și să-și proclame măcar autocefalia, dacă nu vrea să fie parte integrantă a Patriarhiei strămoșești, Românești, ca să nu mai depindă de „Soborul Preasfintei Rusii”, care, mînă în mînă cu odiosul NKVD/KGB, i-a nimicit în veacurile trecute și preoții, și bisericile, și mănăstirile!

Slavă Domnului că măcar propaganda velicorusă a fost sistată de Parlament!

5 armate străine într-un stat declarat independent nu sunt prea multe?

Răspunsul vă aparține!!!

Eu nu am timp de răspunsuri,/Abia dacă am timp să pun întrebări, vorba Poetului Marin Sorescu, cel din Eternitate!

 

 

 

 

Comentarii

Traian Vasilcău

Traian Vasilcău

traianus, tot el Traian VASILCĂU minicatastif de autor: sunt aproape strămoș: am un car de ani, poeţii aşa de mult nu trăiesc. ador Libertatea, fug cît pot de lichele, dar dau mai tot timpul de fraţii lor: de minciunoşi, agresori, pîrîtori şi h...

Ultimele articole