Îndemn partidele de opoziție să respecte alegerea cetățenilor!

Opinile evidențiate în acest articol aparțin exclusiv autorului. Aceste opinii nu reflectă pozitia postului Publika TV sau a siteului Publika.MD.

Opoziția iarăși va prinde spumă la gură, iar nopțile se vor transforma în coșmaruri!

Acest lucru s-a întâmplat după ce candidații din partea Partidului Democrat din Moldova, au câștigat la alegerile locale în 0pt localități din zece.
1. În comuna Ghiliceni din r. Telenești, unde au votat 47,8 % dintre locuitori, pe primul loc a ieșit Nicolae Rotaru de la PD, cu 54,66% din voturi.
2. În comuna Plopi din Cantemir, alegerile au avut loc cu un singur candidat, cel de-al doilea retrăgându-se cu două săptămâni înainte de alegeri.
3. În comuna Sărăteni de la Leova,  a câștigat la limită democratul Vladimir Ungureanu (cu puțin peste 51%).
4. La Ștefănești, r. Florești, jumătate dintre locuitori s-au dus la vot, alegând-o pe Ludmila Zdraguș de la PD cu peste 78% din voturi.
5. La Zîrnești, r. Cahul, Nicolae Beju de la PD a câștigat detașat, cu 88,76% dintre voturi, în faț lui Victor Pascal care a candidat din partea PSRM.
6. La Căpriana, Strășeni, câștigă Ion Scutaru de la PD cu 83,49%.
7. În satul Fundurii Noi din raionul Glodeni, unde oamenii au ieșit la vot în proporție de 52,22%, învingător a ieșit democratul Vasili Colenco, pentru care au votat 209 oameni, sau 61,83%.
8 . În comuna Berlinți din raionul Briceni, unde au votat 62,74 , iar candidatul PD Oleinic Viorica a acumulat 45,54 %.

Ca de fiecare dată, opoziția cât și experții acestora la sigur vor veni cu invinuiri bazate pe presupuneri sau pe imaginația lor bogată pe care o au obținut-o în urma vizualizării serialului House of Cards. Însă ca de fiecare dată, problema după părerea lor nu e în ei dar în opoziție. Și acest lucru îl vor promova chiar și în pofida faptului că PAS, PPDA cât și PLDM n-au înaintat nici un candidat. Vă întrebați de ce? Sau poate credeți că motivul este acela că ei din start credeau că u vor câștiga? Posibil, doar că motivul real este cel că ei n-au echipă, cât și candidați competenți. Tot acest lucru este și motivul de ce acestora s-au răzgândit să mai ceară schimbarea sistemului electoral chiar dacă acest lucru se regăsi între promisiunele date în campania electorală. Lipsa de echipă și de organizații teritoriale îi va lăsa fără unele posibilități de a concura pe circumscripții.

Doar că oamenii nu-și pun două întrebări foarte importante:

  1. Doar că unii din noi nu se întreabă un lucru? Cu ce echipă ei doresc să schimbe lucrurile în țară sau să îmbunătățească nivelul de trai în țară? Odată ce ei nu vor avea reprezentanți din toate regiunele Republicii Moldova cu ajutorul cărora vor afla despre problemele cu care se confruntă cetățenii, cum vor rezolva problemele acestora?
  2. Oare aceste trei partide menționate de mine mai sus, pot în genere schimba ceva odată ce în aceste 3 patide sunt aceeași pldm-iști care ne-a și dus în această situație? Deoarece unii au aderat la filiala PLDM (PAS), iar o altă parte pentru o sumă de 5 milioane au mers în partidului fugarului Țopa.

    Fiecare din noi ne dorim schimbări, dar odată ce ne cosniderăm o țară democratică, acei cetățeni care și-au ales primarii, n-au dreptul la propria alegere? Fiecare din ei au făcut-o conștient, și-au dat votul pentru cei care consideră că ar putea schimba situația în localitatea în care locuiesc.
    De aceea, cer partidelor de opoziție, măcar odată în istoria lor să respecte alegerea făcută de cetățeni și să nu le toarne zoaie în cap pentru faptul că nu se închină lor, doar din motiv că se consideră cei mai buni.

    #Hai_să_respectăm_alegerea_aproapelui_nostru.
    #Pace_prieteni

Comentarii

Chirilov Anatolie

Chirilov Anatolie

Sunt o persoana care iși iubește țara, indiferent de momentele negative care se intâmplă în ea. Iar unele din marele probleme la nivel de țara, apar din cauza informației false aparute in presa de buzunar. De aceea incerc mereu sa aduc la cunostința...

Ultimele articole