Incredibil! Platforma DA gata să lupte la propriu pentru preluarea puterii

Opinile evidențiate în acest articol aparțin exclusiv autorului. Aceste opinii nu reflectă pozitia postului Publika TV sau a siteului Publika.MD.

O înregistrare audio, făcută publică de today.md, îmi dă fiori. Zvonurile precum că protestele din 24 aprilie se vor lăsa cu vărsare de sânge, se confirmă. Aici vedeți instrucțiunile liderul combatanților din platforma DA, Mihai Tomacinschi, la întrevederea cu veteranii războiului de pe Nistru. Discursul lui mi-a amintit de interceptarea liderilor separatiști din Donbas, care îndemnau locuitorii regiunii la nesupunere și provocări.

Am asculat secundă cu secundă cele patru minute de monolog, iar în minutul 3:20 am tresărit. M-a lăsat mască afirmația “cei care vor participa activ, activ, de ce zic activ, pentru că acolo va trebui să folosim o tactică cum să rupem cordonul… eu știu că sunt aici niște băieți care au practică în chestia asta”. Tomacinschi a insistat în fața camarazilor de arme să vină câte 70-80 din toate sectoarele capitalei, iar asta ar însemna că organizatorii mizează pe 400-500 de oameni cu experiență de luptă, gată să execute ordinele liderilor DA. Din convingere au luptat în 92. Mai grav este că acum sunt gata să recurgă la violențe doar pentru a câștiga un ban.

Evident, m-am întrebat pe cât de veridică poate fi informația despre pretinsa înregistrare audio. Dar, în condițiile în care până la ora asta liderii DA tac mâlc, iar portavocea lor – Jurnal TV se face că plouă, mă tem că nu există niciun argument pentru a ppune la îndoială autenticitatea înregistrării.

Știu că, poate, avem nevoie de schimbarea guvernării, dar nu știu dacă suntem gata să plătim atât de scump pentru o iluzie. Spun asta pentru că tot cee ace contează pentru cei de la plarforma DA este să acceadă la guvernare pentru a-și achita sponsorul fugar. Pentru al readuce acasă pe Victor Țopa, condamnat penal în Republica Moldova. În acest scop s-a creat și o structură paramilitară, care este gata să rupă cordoanele de polițiști. O structură care, probabil, își dorește un nou 7 aprilie 2009.

Dacă acum două săptămâni Renato Usatîi era cel care era gata să cumpere cauciucuri pentru protestele din 24 martie, astăzi, aflăm că excentricul primar de la Bălți în genere a renunțat la ideea de a-și scoate susținătorii în stradă. Pericolul vine exlusiv din partea platformei DA, care vrea să preia puterea dintr-o singură lovitură. Finul lui Victor Țopa mai crede există șanse ca într-o zi cu prezidențialele să fie organizate și alegeri anticipate, astfel încât partidul lui să acceadă la guvernare, iar el să devină președinte. Pentru a-și atinge scopul este gata să pășească și pe cadavre.

Comentarii

Iurie Morarescu

Iurie Morarescu

Am crescut la țară, printre tractoare. Părinții sunt oameni simpli și, probabil, din acest motiv și-au dorit cu tot dinadinsul să-mi bage carte-n cap. După absolvirea liceului din satul natal, Boșcana (r. Criuleni), am fost admis la Academia de S...

Ultimele articole