Încrederea nu se pierde decât o dată

Opinile evidențiate în acest articol aparțin exclusiv autorului. Aceste opinii nu reflectă pozitia postului Publika TV sau a siteului Publika.MD.

Ca să definesc ce e bărbăția, ar trebui să încep cu definiția bărbatului. Nu, nu aia din DEX. Cea din realitate. Posesor al 50% din moștenirea genetică a speciei. Jumătatea cu cromozomul Y. De la protozoare încoace, care se multiplicau singure, mama natură a decis că reproducerea sexuată le dă speciilor o șansă în plus la adaptabilitate în medii diferite.

Dar azi nu vorbim despre „acea” bărbăție, ci de definiția cuvântului în societatea actuală, mult mai puțin barbară decât cea din care am evoluat acum milioane de ani. Omul actual nu mai are nevoie de inconștiența hominizilor care atacau elefanți cu sulițe, ci bărbăția lui a evoluat spre a-i stăpâni instinctele de animal. Suntem 99% animale, cu un 1% firav care se zbate să supună animalul interior. (aici)

Unul din specia bărbaților care tot se evidențiază pe terenul politic al Republicii Moldova este Renato Usatîi, un controversat om de afaceri, bănuit că face parte din cea mai mare grupare criminală rusă, la moment învinuit că a atentat la viața lui Gherman Gorbunțov.

De ce vorbim anume de bărbăția lui?

El în arena politică a venit cam straniu, pe neprins de veste chiar, în mai puțin de un an a prins la o popularitate nebună, fiind ca un fel de alternativă guvernării la acel moment. S-a manifestat mult la protestele organizate de Platforma DA, a contribuit mult la înscăunarea lui Dodon în funcția de Președinte și acțiunile au continuat pînă cînd Gorbunțov a început să vorbească.

Bărbăție a atunci când mergi înainte, indiferent de piedici.

El a decis altfel, a fugit, s-a refugiat la Moscova și acuma face politică prin skype.

Nu e oare un gest de lașitate față de oamenii care au crezut în el?

Share and Enjoy !

0Shares
0 0 0

Comentarii