Încoronarea lui Năstase şi mazilirea DA-ului…

Opinile evidențiate în acest articol aparțin exclusiv autorului. Aceste opinii nu reflectă pozitia postului Publika TV sau a siteului Publika.MD.

De trei săptămâni în PMAN se nimiceşte ultima ce a mai rămas acestui popor – Mişcarea naţională. Acea mişcare liberă, democratică, venită din popor de care acest neam are nevoie. O gaşcă de prăpădiţi, cu interese de grup, au încercat să „încalece” calul protestelor, călăuzindu-şi calea spre un nou proiect politic. Ei nici pe aproape nu au pus drept scop ca mişcarea pe care ei au numit-o Demnitate şi adevăr să fie cu adevărat a poporului. Componenţa acestui popor este vastă. După criterii politice, după etnie, după limba vorbită, după preferinţele  de aderare a Republicii moldova etc. Dacă aceşti „aleşi” ai poporului, ar fi luat în considerenţă faptul că dacă această mişcare ar fi fost reprezentativă, atunci nimeni astăzi nu punea la îndoială scopul final al DA-lui din PMAN, dar din fericire acest popor mai are ochi şi urechi, a înţeles cine şi cum a încercat să-i folosească, au început ai ignora şi blama.

La trei săptămâni de pălăvrăgeală la microfon şi sex prin corturile din PMAN ce au obţinut aceşti ţopârlani? În primul rând Ţopii şi-au legiferat un fin în fruntea viitorului partid. Cum se mai zice l-au „încoronat” pe Andrei Năstase. Un ex-procuror care timp de câteva luni din megafoane şi microfoane cerea demisia Preşedintelui Timofti. Preşedintele l-a ignorat atunci, trimiţându-i la discuţii nişte soli, ca după ce a apărut ideea lansării unui partid, deja nu mai vrea demisia lui Timofti şi mai nu-i pupă mână la întrevedere. Stau în rândişor şi cu zâmbete pe faţă îi urează celui ce dăunăzi cere-au demisia, sănătate şi  viaţă lungă. Ba chiar nici nu-i mai cer demisia (urmăriţi cât de ferm Năstase zice că nu mai vrea demisia lui Timofti). De fapt asa este ţinuta nevertebratelor. Cu plecăciuni şi închinăciuni.

năstase se salută cu Timofti...

 

O dată cu incoronarea lui Năstase, Ţopii au mazilit mişcarea lor din fruntea nemulţumirii oamenilor. De ce au făcut-o oare? Ar fi câteva explicaţii la ceea ce fac. Ar fi un motiv că au înţeles că bula lor de săpun s-a spars. Dacă în 6 septembrie în piaţă au fost 25-30 mii de cetăţeni, ce au venit în piaţă nu pentru Ţopi sau Da, dar au venit să-şi ceară drepturile, atunci deja peste o săptămână au fost susţinuţi de doar 5-7 mii. La a treia duminică, adunătura ţopească a înţeles că mai mult de 2 mii nu strâng. Chiar şi cei ce la început cu entuziasm dorme-au în corturile din piaţă, acuma i-au părăsit. În 300 de corturi dacă numeri 50 de oameni şi ei vin acolo pentru… un dormitor pe o noapte.

Protestatarii în corturi...

Pentru duminică au planificat turul cu automobilele. Interesant, ei îşi dau seama că o coloană de 100 de automobile ce v-a merge prin oraş, în zi de duminică, claxonând şi făcând deranj oamenilor, şi mai mult îi va duce la peire pe Năstase şi DA-ul lor? Ei, aceasta pe semne este şi ultima suflare a partidului care consider că a murit fără a se naşte. Aşa a păţit-o şi Roşca cu PPCD-ul, Mocanu cu antimafia, Hadârcă cu PLR-ul şi alte proiecte care în loc să discute cu oamenii i-a folosit în calitate de instrument de a ajunge la putere, ca până la urmă să-i trădeze… De fapt Năstase nu e primul şi nu e ultimul.

Astăzi un oarecare Nicolae Josan, mare promotor a DA-lui pe o reţea de socializare, a venit cu un îndemn ca să nu ne mai dezbinăm şi să ne împărţim în ”roșii şi verzi” , între ”ai noştri” şi ”ai voştri”, între ”galbeni” sau ”albaştri”, între ”unionişti” și ”alţii”… Cât de făţarnic trebuie să fii să vii cu aşa apeluri, când el personal împărţea societatea în „patrioţi” (cei ce vin la protestele Ţopilor) şi alţii (nu am să pun expresiile de bulevard a acestui mare „jurnalist”). Cum i-a şantajat pe artiştii care au acceptat să fie parte a unui concert la Moldexpo, iarăşi ajunşi să fie împărţiţi în patrioţi (Cătălin Josan, feciorul lui) şi „trădători” din simplul motiv că nu  vin cu ei în PMAN. Cum poate el să vorbească de ROMÂNISM, atunci când cei din DA au bruscat Tineretul Moldovei şi au interzis unioniştilor să vină şi ei în piaţă. În acelaşi moment oferindule protecţie extremiştilor din ANTIFA-ul lui Petrenco. Unioniştii tot sunt parte a acestui popor şi cetăţeni ai Republicii Moldova.

Mai pe scurt…

Bula politică pe numele mişcarea demnitate şi adevăr, s-a spart. Un lider nu poate ajunge a poporului, dacă a minţit şi a folosit acest popor doar pentru a fi numit lider. O mişcare ajunge a fi naţională, dacă are scopuri de a îmbunătăţi viaţa acestui popor, nu şi atunci când are drept obiectiv să-i aducă la putere înapoi pe cei ce au furat acest popor fie chiar şi cu 20 de ani în urmă. „Încoronarea” lui Năstase, un bădăran ce îşi permite să ameninţe o persoană ce nu-i împărtăşeşte viziunile, un fin al unui interlop ascuns în Germania, încă o dată demonstrează faptul că Demnitatea şi Adevărul, nu are nimic cu interesele cetăţenilor, ţine în exclusivitate de setea de putere a unor ocnaşi, ghidaţi şi susţinuţi de servicii speciale neprieteneşti ţării noastre…

 

Comentarii

Veaceslav Burlac

Veaceslav Burlac

Am absolvit Colegiul de Medicină din oraşul Bender. În prezent fac studii la facultatea Business şi Administrarea Afacerii la Universitatea Agrară. Din 2001 sunt director a unei mici companii din Chişinău. Prin intermediul bloggului aş dori să înc...

Ultimele articole