Încă un vot de AUR în Chișinău

Opinile evidențiate în acest articol aparțin exclusiv autorului. Aceste opinii nu reflectă pozitia postului Publika TV sau a siteului Publika.MD.

Fiecare victorie a democrației mă face să am încredere tot mai mare în metodele democratice.

Un vot i-a lipsit lui Voronin în 2009 ca să rămânem cu președinte comunist. Două voturi în plus(pentru a reuși să se voteze Guvernul) au obținut partidele care au format Alianța pentru Integrare Europeană. Apoi trei voturi îi lipseau AIE2 pentru a alege președintele. Joacă de-a voturile este palpitantă la nivel național. Mai ales când știi cât de mult s-a torpilat în comuniști. Cine stă în spatele acestor plecări nu e subiectul acestui articol dar PCRM a pierdut în Parlament voturile pe capete.

***

În 2011 actualul primar pierdea alegerile în primul tur. Efortul conjugat al partidelor de dreapta l-au făcut pe Dorin Chirtoacă edil de Chișinău pentru al doilea și ultimul mandat. Însă Consiliul Municipal Chișinău este în continuare comunist. Conform alegerilor din 2011 din partea PCRM în CMC au ajuns 26 din 51 de consilieri.

Doar că cei din PCRM sunt suficient de oportuniști pentru a nu sta în opoziție și dacă mă gândesc bine demult nu a plecat nimeni din fracțiunea lor din Consiliu.  Au de la cine învăța: colegii mai mari din Parlament. Atracția puterii îi face foarte și foarte gălăgioși în spațiul public ceea ce mă face să cred că la ședința din 1 februarie 2013 vom asista la crearea Alianței pentru Integrarea Chișinăului. Un fel de mare coaliție largă care să-i sature pe toți doar, doar vor începe să lucreze pentru chișinăueni.

Share and Enjoy !

0Shares
0 0

Comentarii