Încă un şăfuţ verde cu case de milioane !

Opinile evidențiate în acest articol aparțin exclusiv autorului. Aceste opinii nu reflectă pozitia postului Publika TV sau a siteului Publika.MD.

Se pare că pe bună dreptate Republica Moldova este numită „Ţara Minunilor”. Probabil că nu mai există vreo ţară în lume, unde o persoană care a fost toată viaţa funcţionar în serviciul statului, să deţină un adevărat imperiu imobiliar.

Şi aici mă refer la Eugen Rusu, adjunctul procurorului general, la cererea PLDM, care conform informaţiilor spuse de Constantin Sulă, fost vicedirector al CCCEC, şi Nicolae Îndoitu, acţionar la SA „Anchir”, Rusu ar deţine două case de locuit particulare şi un apartament în raza mun. Chişinău, estimate la aproximativ 10 milioane de lei !

Totul a ieşit la iveală săptămâna trecută, cînd aceşti doi acţionari ai Întreprinderii de Producere a Materialelor de Construcţie „Anchir” SA din satul Chirca,  Anenii Noi, au organizat o conferinţă de presă în care l-au acuzat pe Eugen Rusu, adjunctul procurorului general, de  implicare în scheme de tip ”raider” împotriva întreprinderii Anchir, la doar cîteva luni de la formarea AIE II.

Dacă Eugen Rusu a respensis acuzaţiile, informaţiile de la ÎS „Cadastru” îl contrazic pe procuror. Eugen Rusu, împreună cu soţia sa, Efimia Rusu, sunt proprietari a două case de locuit particulare şi a unui apartament în Chişinău. Una dintre case se află la Buiucani, pe str. Suceava.

Casa are două niveluri, este construită pe un teren de 650 m.p. şi se întinde pe o suprafaţă de 162 m.p., fiind estimată de experţi imobiliari la un preţ de 250—300 mii euro (4—5 mil. lei). Terenul a intrat în posesia familiei Rusu în 2001, iar conform datelor de la „Cadastru”, în septembrie 2007, imobilul a fost dat în exploatare. Acesta este înscris pe numele ambilor soţi, Eugen şi Efimia Rusu. Investigaţia a fost publicată în Ziarul de Gardă.

Iată deci cine sunt oamenii din anturajul ex-premierului Filat. Unul mai „bun” ca altul. Eu nu ştiu, mă gîndesc că poate au ei vreun concurs în cadrul partidului, cine-şi face casă mai înaltă, ori a cui maşină este mai mişto. Numai ei ştiu. Dar din păcate din cauza „întrecerii” lor, restul cetăţenilor o duc din ce în ce mai rău.

Mai pe scurt Moldova fără sărăcie şi nimic altceva. Încă un şăfuţ verde şi-a făcut de pe spatele nostru nu casă, dar deja case de milioane. Dar din altă parte, ex-premierul Filat ne povesteşte despre lupta cu corupţia şi despre faptul că PLDM are ca prioritate ridicarea nivelului de trai al cetăţenilor. Pe naiba. Ăştia au ca prioritate doar îmbogăţirea lor.

Comentarii

Ion Harghel

Ion Harghel

Cetăţean al Republicii Moldova, interesat de viaţa social-politică, pledez pentru dreptate, sunt realist şi vreau ca într-o zi întreaga clasă politică să dea dovadă de maturitate politică şi altruism pentru a contribui la unificarea societăţii. Cre...

Ultimele articole