Încă un efect al spălării de creier!

Opinile evidențiate în acest articol aparțin exclusiv autorului. Aceste opinii nu reflectă pozitia postului Publika TV sau a siteului Publika.MD.

Dragii mei,

Vorbiam anterior despre spălarea de creier cu privire la dezbinarea societății, între Romania și Federația Rusă. Am fost mult criticată cu privire la acest articol. Rezultatele nu s-au lăsat mult de așteptat. Marșul unionist la Cahul s-a finisat cu bătăi. Îmi pare rău că această întîmplare a fost abordată nu ca o tragedie, ci iarăși ca o problemă politică. Nu trebuie să uităm că cei ce au avut de suferit în urma acestui marș, sunt în primul rînd oameni și apoi membri de partide.

Mai mult ca atît unii lideri de partide pretind ași face publicitate din această tragedie. Noi, societatea ascultăm aceste aiureli și încercăm să le găsim scuze. În aceasta și constă cea mai mare tragedie. Chiar am pierdut ultima picătură de omenie și indulgență. Unde este înțelepciunea noastră de ființe umane?!

Am senzația că acesta este doar un început a unei tragedii cumplite care ne va face să luptăm frate cu frate din nou. Era un stereotip, care tot noi, moldovenii i-am dat naștere cu privire la ceea cum noi ne ajutăm concetățenii. Ceva de genul că cei străini ne sunt mai apropiați decît ai noștri.

Oare ar fi aceasta adevărat?! chiar ne-am pierdut noi ca neam?! Nu-mi place să zic aceasta, dar faptele arată anume acest lucru. Am văzut acest marș al unirii și-n Orhei, unde în rînd cu tinerii, elevi ai unui liceu, mergea profesoara de limba romană.  Copiii strigau că nu se simt chiar comod, iar profesoara le spunea cu un glas impunător, că nu-i nimic sfios în această chestie.

Sunt de acord cu libera exprimare la opinie și chiar o propag, căci consider că aceasta ar fi un lucru necesar pentru o societate democratică, care-și dorește progresul, dar n-ați observat că ultimul timp libera exprimare la opinie a devenit doar o metodă de manipulare cu societatea. Ce liberă exprimare a opiniei poate fi atunci cînd aceasta se impune?!

O știu personal pe această profesoară, și știu cum aceasta impunea tinerii din clasele a 11-a și a 12-a să meargă la evenimentele din 7 aprilie, iar cînd aceștia aveau probleme, ea nici habar nu avea.

Da poate aceasta ar scri mai bine ca mine acum…ea știe bine limba de stat și gramatica acesteia, dar înseamnă oare aceasta că ea e corectă?!

Îmi pare rău că ne lăsăm încă presați de astfel de situații…și astfel de situații vor fi multe atît timp, cît noi le vom tolera!

Marșul Unirii, da e bine, însă atît timp cît acesta nu are urmări tragice. Într-o societate democratică sunt și alte metode de ați apăra opinia, ar fi bine să ne gîndim la aceasta…

Share and Enjoy !

0Shares
0 0

Comentarii