În Țara Moldovei, Harbujii se coc și iarna !

Opinile evidențiate în acest articol aparțin exclusiv autorului. Aceste opinii nu reflectă pozitia postului Publika TV sau a siteului Publika.MD.

Zilele acestea asistăm la ceea ce urmașii noștri vor numi „Marea TRĂDARE NAȚIONALĂ”. Începînd cu data de 13 februarie, ora 14, 2013, PLDM nu mai este parte componentă a Alianței pentru Integrare Europeană, iar azi, la ședința plenară a Parlamentului Republicii Moldova, fracțiunile PCRM și PLDM au alcătuit o nouă majoritate Parlamentară, așa numita alianță a Harbuzului.

Probabil acest scenariu făcea parte din prioritățile PLDM, încă din 11 septembrie 2009 cînd premierul Filat declara sus și tare că “Lui Voronin i-a venit timpul să plece şi a plecat. Îi doresc o pensie linistită”.

A plecat Voronin, dar tot Filat la chemat înapoi pentru că are nevoie de el pentru siguranța proprie.

Ținem minte cu toții cînd după evenimentele din 7 aprilie, tot același Vladimir Filat promitea pedepsirea tuturor celor ce se fac vinoveți de maltratarea tinerilor, de organizarea evenimentelor soldate cu devastarea clădirii Parlamentului și a Președinției. Azi am înțeles de ce Filat nu s-a ținut de promisiune. Nu poți să te tragi singur de urechi.

Un alt punct sensibil pentru Vladimir Filat este contrabanda cu țigări, care în ultimul timp vedem că a luat proporții deosebit de mari, și deja îi este cam dificil să camufleze acest lucru, înmulținduse cazurile cînd TIR-le pline cu țigări de contraband trec nestingherit vama moldovenească, dar sunt oprite de către vameșii români, probabil datorită schimbării puterii politice de la București. Cazurile de contrabandă se înmulțesc, dar PLDM așa și refuză a reforma Serviciul Vamal, în ciuda solicitărilor repetate în acest sens venite din partea foștilor parteneri de alianță, PDM și PL, dar și din partea societății civile, ONG-ri și oficiali străini.

Acum și situația de la BEM este foarte gravă, principala bancă a carui acționar majoritar este statul, sa pomenit a fi în pragul falimentului. Cu toate acestea deputații fracțiunilor PCRM și PLDM au refuzat crearea unei comisii parlamentare de investigare a situașiei create la Banca de Economii, pentru că asta ar însemna tragerea la răspundere penală a mai multor deputați, oameni apropiați ai PCRM și PLDM.

Deci HARBUZUL este pentru Vladimir Filat singura șansă de a ascunde, vremelnic însă, toate acțiunile murdare săvîrșite. Zic vremelnic, deoarece încă există ac de cojocul lui Filat, anume Procuratura Generală și Centrul Național Anticorupție, instituții care nu au fost încă “înverzite”.

Mai pe scurt, Moldova chiar este pe drept numită o “Țară a Minunilor”, unde trădările naționale sunt deja o tradiție.

Share and Enjoy !

0Shares
0 0

Comentarii

Ion Harghel

Ion Harghel

Cetăţean al Republicii Moldova, interesat de viaţa social-politică, pledez pentru dreptate, sunt realist şi vreau ca într-o zi întreaga clasă politică să dea dovadă de maturitate politică şi altruism pentru a contribui la unificarea societăţii. Cre...

Ultimele articole