În lumea asta femeie sînt…

Opinile evidențiate în acest articol aparțin exclusiv autorului. Aceste opinii nu reflectă pozitia postului Publika TV sau a siteului Publika.MD.

Între dragoste şi obligaţii… Între casă şi serviciu… Între două lumi total diferite, astăzi eu mă aflu!

Cineva spune e uşor a fi femeie.., mulţi bărbaţi chiar ar afirma „să fi fost eu femeie, mult mai mult obţineam în viaţă!”. Cel mai mare paradox, ar fi că femeile, chiar şi azi au diferite opinii cu privire la emanciparea lor.

Între carieră şi familie... Unele aleg cariera, altele aleg familia… ce alegi tu? Aş alege poate mijlocul dintre aceste două, cea mai optimă soluţie, nu? Paradox, de ce anume problemele încep în familie cînd soţia are un salariu mai mare şi o poziţie în societate de un nivel mai înalt. De ce şeful-bărbat sever este un profesionist, iar şeful- femeie este o scorpie?!

Image Emanciparea femeii de cele mai dese ori provoacă dureri de cap bărbaţilor slabi, pentru că cei puternici sunt gata, să accepte faptul că azi femeia nu e mai rea ca el. Mai mult ca atît acesta încearcă să se perfecţioneze, pentru a nu fi mai rău. Ce e rău în faptul ca avem femei de afaceri, femei în politică, femei care liber îşi exprimă propriul cuvînt?

„Nu mă tem…de cei ce spun, femeia nu poate fi lider. Nu mă tem de cei ce încearcă să mă descurajează.., dimpotrivă acest lucru mă face mai puternică, căci lupt şi încerc să fiu mai puternică!”

Privesc în jur şi observ cît de diferite sunt femeile. Aş spune că acesta este un avantaj. De la bun început femeia, a fost cea ce avea grijă de căminul familiar şi de continuitatea vieţii pe pămînt. Apoi, femeia a devenit parte a vieţii sociale, economice şi politice. Mii de femei astazi au succese considerabile în business şi politică. O parte considerabile din acestea sunt mame minunate şi soţii grijulii. Şi totuşi în societatea noastră mai persistă înca acel stereotip că femeia este bună doar la bucătărie. M-am întîlnit şi eu cu răspunsul: „Niciodată nu mă voi subordona unei femei, cit de deşteaptă n-ar fi…” , domnul în cauză n-a crescut în ochii mei, ci dimpotrivă a scăzut în ochii întregului auditoriu. Image

Stimaţi prieteni, nu consider că e cazul să divizam societatea în femei şi bărbaţi atît timp cît situaţia la noi în ţară e una defavorabilă. Acum orice abilitate este un avantaj, mai ales cînd femeia reuşeşte să facă faţă atît familiei, cît şi serviciului.

Anterior întreaga societatea moldovenească, ardea în flăcări sub discuţiile Legii Antidiscriminare, redenumită mai tîrziu. Aveam şi eu unele idei asupra acesteia. Poate societatea noastră încă nu e pregătită totalmente pentru ea… cu toate că acel punct cu privire la minorităţile sexuale, a fost puternic dezbătut. Nu cred că există vreo problemă, în existenţa minorităţilor sexuale, ci mai degraba este vorba despre intimiditate. Fiecare are viaţa sa personală şi decide singur ce face cu ea, atît timp cît nu încalcă legea. Doar că această viaţă personală rămîne ceva personal şi nu se afişează în public.

Acelaşi lucru priveşte femeile, care cred că deja bine se descurcă cu această dilema. Femeile au învăţat bine cum să divizeze lucrurile personale de cele de serviciu. Acasă ele sunt acel înger al familiei, iar la serviciu acel profesionist. Ştiu că va exista critică cu privire la unele cazuri, doar că rog să nu generalizem, pentru că există excepţii atît în rindul femeilor, cît şi a bărbaţilor.

În căutarea de sine eu mă voi găsi, dar ştiu la sigur :

„În LUMEA asta EU FEMEIE SÎNT!”

Share and Enjoy !

0Shares
0 0

Comentarii