În 2012 gruparea Ţopa-Filat intenţiona să pună laba pe Moldova 1

Opinile evidențiate în acest articol aparțin exclusiv autorului. Aceste opinii nu reflectă pozitia postului Publika TV sau a siteului Publika.MD.

De când există omenirea, războiul au fost factorul ce determina dominaţia unora asupra altora, a unui grup faţă de alţii. Dacă în timpurile străvechi luptele corp la corp, sabie la sabie, blindat la blindat erau cele mai eficiente unelte de a-şi arăta supremaţia, atunci astăzi, în era tehnologiilor informaţionale, războiul are altă destinaţie şi se face în mare măsură fără utilizarea armelor de nimicire în masă. Dacă şi există războaie locale, atunci ele izbucnesc fie doar din considerentele excesului de muniţii, fie din interesul geostrategic ca cineva să-şi confirma prezenţa militară în regiune, în rest dacă nu e nevoie de vărsări de sânge, dar în acelaşi timp se doreşte o victorie în război, arma cea mai utilă pot fi considerate resursele mediatice. Pot să argumentez. Atunci când se doreşte ca masele să se poziţioneze pe o parte a baricadei, mass-media joacă rolul cel mai important. Spălarea de „minţi” a cetăţenilor este o armă mult mai gravă ca orice obuz sau glonte. E suficient ca un trust media să pornească un război împotriva cuiva, ca cel ce-i considerat duşman să fie supus unui atac similar unui bombardament masiv. Cei ce apasă pe trăgaci, mă refer la jurnaliştii consideraţi în societatea manipulată şi dusă în eroare „echidistanţi”, îşi dau bine seama că devin voles-noles ucigaşi la comandă.

După părerea mea, un asemenea „asasin” mediatic poate fi considerat un oarecare jurnalist Vitalie Cojocaru…

Ca să înţelegem despre ce se discută la acest subiect, consider că este nevoie de analizat situaţie pe care individ şi-o imaginează, o propune societăţii ca una reală, ca tot din acelaşi loc să pornească în calitate de martir cu o autopoziţiţionare de „echidistant”. Dânsul se transformă în fabulist şi minciunos. Aiurică pe nume Cojocaru se crede atât de important şi util unui grup că se tot „autobiciuieşte”. Mai pe scurt cum ar zice lungul Ţopilor…

Pe semne că aşa a vrut cineva să se întâmple ca în acelaşi local să se întâlnească Năstase ce ospăta bucate alease cu Cojocaru şi deputaţii din fracţiunea Partidului Democrat Constantin Ţuţu şi Eugen Nichiforciuc. Acest prânz „comun” era să fie trecut cu vederea de „echidistantul” Cojocaru dacă, ultimul nu observa ca Constantin Ţuţu îşi făcu un „selfi” pe fundalul Năstase-Cojocaru. Cojocaru fiind de natura sa o curvă, a şi sărit cu prăjina. În trei paşi şi două mişcări, din jurnalistul de CURte a grupului Ţopa-Filat a devenit „сказочник” – fabulist. A inventat povestea cu un scenariu aiurit cu ameninţările lui Ţuţu. Povestea dată trebuia imediat să ajungă la urechile fiecărui platformist, ca mai apoi să ajungă prin ţară ca din ţânţar hărmăsar…

De mediatizarea fabulei evident s-a ocupat presa lui Filat şi a Ţopilor. Evident că nu putea acest Cojocaru să fie deconspirat de un simplu „selfi” postat de Constatin Ţuţu. Până la moment Cojocaru o făcea pe „independentul” dar dintr-o dată a devenit un „căţeluş” hrănit de Năstase. De fapt acest Cojocaru, „echidistant”, „hrănit” de grupul Filat -Ţopa, a mai avut tentativa de a ajunge colacul de „salvare” a naţiunii…

Exact cu patru ani în urmă, dacă să fiu mai precis, pe 24 aprilie 2012, postul naţional de televiziune Moldova 1, a încheiat procedura de înscriere a candidaţilor pentru funcţia de director la TV Moldova 1. Printre cei 12 candidaţi figura prietenul lui Andrei Năstase şi anume Vitalie Cojocaru. Să vedeţi că Cojocaru mai să ajungă în acest post destul de important pentru cetăţenii Republicii Moldova. De directorul televiziunii publice, depinde politica editorială a acestui post TV, apropo plătit din banii publici. Cineva foarte mult şi-a dorit ca acest Cojocaru să ajungă director la Moldova 1. Din fericire pentru noi, dânsul aşa şi a rămas să fie jurnalist de CURte a lui Filat, Ţopa şi Sturza. Din cei 5 membri a Consiliului de Observatori (CO) al Instituției Publice a Audiovizualului Companiei „Teleradio-Moldova”, doar doi au vota PRO Vitalie Cojocaru – Raisa Lozinschi-Hadei și Viorica Cucereanu. Vă întrebaţi de ce anume aceste două doamne au vota pentru Cojocaru? E destul să analizăm câteva momente şi găsim claritatea în situaţia dată.

E suficient să accesezi portalul de ştiri ziarulnaţional.md, că găseşti numele dnei Raisa Lozinschi-Hadei şi înţelegi în „borşul” cui suflă doamna.

Redactor şef Ziarul Naţional
Cine mai are întrebări la subiectul dat? Respectiva doamnă, ce a votat pentru Vitalie Cojocaru este din „întâmplare” – Redactor-şef al Ziarului Naţional. Iarăşi din „coincidenţă” acest resurs media a fost finanţat după cum au dat şi depoziţii apropiaţii lui Filat, din spusele lui Igor Dodon, liderului socialiştilor moldoveni, din banii furaţi de la Banca de Economii.

Votul cu numărul doi a fost dat de către Viorica Cucereanu. Oare din ce cauză acest Cojocaru a avut încrederea şi din partea dnei Cucereanu?

Poate că dna Cucereanu a considerat că Cojocaru este de perspectivă?

Posibil.

Tânăr?

Admitem.

Cu gândire modernă?

Să presupunem.

Pro-european?

Ar fi şi asta o variantă

Numai că eu am să vă propun o altă motivare a votului dnei Cucereanu. Aşa dar. Cine caută găseşte. Dorinţă să fie că în rest Dumnezeu ne ajută şi … să nu uităm că este Măria Sa, atotştiutorul GOOGLE. Bingo… Prin coincidenţă sau nu, dar doamna Cucereanu este soţia nimănui altuia decât a lui Petru Bogatu.

Petru Bogatu

Cât de straniu nu ar suna, dar dl Bogatu şi el considerat „echidistant” în privinţa lui Filat, Ţopa, Năstase şi tot ce-i legat de clanul lui Lucinschii este editorialist la acelaşi Ziarul Naţional şi Vocea Basarabiei. După cum afirmam mai sus, aceste resurse media au fost finanţate din delapidările de la Banca de Economii.

DVS vă place PUZZLE? Poftim şi rezolvarea problemei. Acest mare „jurnalist” Cojocaru a avut suportul din partea persoanelor afiliate lui Filat, dar dacă e să mai luăm în calcul şi afilierea acestora cu Jurnal de Chişinău, parte componentă a Jurnal Trust Media finanţată de interlopii figari Victor şi Viorel Ţopa, atunci chiar putem concluziona următoarele: – Individul Vitalie Cojocaru, încă din 2012, era promovat şi susţinut de gruparea Ţopa-Filat.

Astăzi putem oare declara că în 2012 a avut loc o tentativă de acapărare a fotoliului directorului TV Moldova 1 de către o marionetă a grupului infracţional din care fac parte Ţopii – ocnaşi fugari în Germania şi Vlad Filat – ocnaş şi „oaspete” a Penitenciarului nr. 13 sau nu? Fiecare dintre DVS, faceţi concluziile de rigoare, ca până la urmă să înţelegeţi ce armă periculoasă poate deveni un simplu jurnalist, marionetă puturoasă în mâinile unor interlopi fie ei fugari, fie şi întemniţaţi…

Comentarii

Veaceslav Burlac

Veaceslav Burlac

Am absolvit Colegiul de Medicină din oraşul Bender. În prezent fac studii la facultatea Business şi Administrarea Afacerii la Universitatea Agrară. Din 2001 sunt director a unei mici companii din Chişinău. Prin intermediul bloggului aş dori să înc...

Ultimele articole