Impresii la cald după prima confruntare directă #chirtoacă-dodon

Opinile evidențiate în acest articol aparțin exclusiv autorului. Aceste opinii nu reflectă pozitia postului Publika TV sau a siteului Publika.MD.

captură PublikaTV

Dodon a început-o cu ”dreptul”. S-a salutat ”Hristos a înviat”. Chirtoacă s-a salutat simplu: ”Bună seara”. Peste câteva clipe când Dodon s-a adresat la prezentatoare ”Mihaela” a primit replica ”domnișoara Gherasim”. A pierut avantajul din start.

Peste două minute Dodon a încercat să îl întrerupă pe Chirtoacă care i-a replicat dur și corect. Dodon râdea pe sub mustăți când vorbea Chirtoacă. Nu cred că asta place spectatorului.

Dodon i-a spus lui Chirtoacă că face demagogie la Primărie. Primarul în replică i-a enumerat ”demagogiile” pe care le puteți vedea și pe solutia.md

Următorul moment s-a produs în timpul discursului lui Dodon atunci când Chirtoacă i-a atras atenția că i-a căzut pixul.

Dodon l-a pus la grea încercare pe Chirtoacă cu problema soldului în contul Primăriei. S-a simțit că Primarul nu deține datele exacte.

Într-un moment ulterior Dorin a rugat să nu se ceară să vorbească de rău Guvernul fiindcă nu îi va face plăcere lui Dodon să spună așa ceva.

După asta Dorin s-a referit că la Bălți miroase. asta nu comentez.

Dodon vorbește mult în cifre asta nu e prea bine pentru el, electoratul nu prea înțelege.

La final de primă parte Boțan a apărut în calitate de educator la grădiniță

Pauză

După pauză Dodon a încercat să calmeze situația: ”Suntem doi reprezentanți ai generației tinere și tre să avem concurență da nu război.”

Chirtoacă în replică: ”Propuneți o alianță?” Dodon a răspuns iar Chirtoacă l-a atacat, destul de dur.

După asta iarăși Chirtoacă a trecut la tema iubită – lupta cu comunismul. I-a reamintit lui Dodon că e adeptul unei ideologii. S-a ajuns și la tema ”7 aprilie” în care Dodon a spus ”așa numitele victime”.

Au vorbit despre legislația cu privire la descentralizare. Nu m-a interesat momentul.

A urmat un moment de laudă pentru Chirtoacă din parea lui Boțan. A spus că programul lui Dodon e mai puțin realizabil ca cel a lui Chirtoacă.

Dodon reamintește de situația crimogenă din țară care este sub orice nivel. După asta Chirtoacă reamintește de 7 aprilie în cadrul căreaia îi spune lui Dodon ”Fiți atent când discutați cu Primarul general!”. Tot aici Dodon spune că l-a găsit pe Chirtoacă în seara de 7 aprilie să discute situația. Îmi pare rău că nu a spus până la capăt…

Discuția a trecut în zona de pensii și datorii unde Chirtoacă l-a inundat pe Dodon cu cifre. I-a dat datoria de la începutul emisiunii.

Pauză

În timpul discuției despre parcări, când Dodon lămurea situația din Chișinău Chirtoacă l-a corectat pe Dodon când acela a spus ”Lev Kacinsckii” și nu ”Leh…”.

Am impresia că problema parcărilor nu va fi rezolvată nici în următorii 4 ani.

Dodon a întrebat de drumuri aduce soluția pe care a făcut-o la Guvern. Chirtoacă întreabă de ce, dacă timp de 8 ani la Primărie nu a fost arestat nimeni. Asta în replică la faptul că Dodon a spus că de 10 ani la Primărie sunt oameni corupți.

La problema drumurilor Dodon cu Chirtoacă s-au sfădit aiurea, și unul și altul având dreptate în felul său.

La final foarte urât din partea Publika de a-i închide gura lui Chirtoacă când l-a invitat pe Dodon pe 2 iunie la dezbatere în Scuarul Catedralei.

Asta, la cald.

Comentarii