Împotriva Maiei Sandu

Opinile evidențiate în acest articol aparțin exclusiv autorului. Aceste opinii nu reflectă pozitia postului Publika TV sau a siteului Publika.MD.

Maia Sandu este unul dintre puținii oameni vii din politica moldovenească. Dânsa poate vorbi! o virtute pe cale de dispariție, respectiv foarte valoroasă. Dânsa are o poziție! știe să puncteze obiective și sa le argumenteze. Maia Sandu este o persoana pasională si emotivă, care se implică în ce face și nu a fost implicată în scandaluri de corupție! Asemenea calități nu sunt sigură că mai are cineva.

Totuși nu-mi place perspectiva ca Maia Sandu să ajungă în fruntea guvernului, pentru că este insuficient să fii vie, intransigentă și ambițioasă. Ar fi palpitant probabil un nou experiment dacă nu am fi la sezonul 3 al serialului guvernelor. Am încercat un premier – diplomat: cult, bine instruit, calm și flexibil, un premier – manager: bine îmbrăcat, cooperant, încântător, cu păcate presupuse și probate. Ce ni se propune acum este o variantă cinematografică a lui Leancă și o copie cultă a lui Gaburici. Adevărul este că deși nu m-a încântat ca premier nici Leancă, nici Gaburici, totuși fiecare ar fi fost ok într-un sistem perfect funcțional, la fel cum ar fi și Sandu. Dar niciunul din cei trei nu are puterea să redefinească sistemul, pentru că niciunul nu a avut capacitatea măcar să-l controleze.

Vreau ca statul sa inceapa sa funcționeze în regim normal. Vreau alte preocupări decât cine va fi premier, cât va rezista premierul, cum alegem președintele, etc. Pe mine mă interesează alte teme care vizează calitatea vieții în țara mea de reședință. Iar ca să ajungă cineva să fie preocupat de aceasta în fruntea guvernului trebuie să vină un lider care știe să inspire și are putere, autoritate să discute, să negocieze, să impună și să împingă lucrurile înainte. Cel puțin acest nou premier trebuie să aibă echipă și deputați loiali care să voteze decizii nepopulare la nevoie. Maia Sandu și alți doi potențiali candidați vehiculați nu au echipă și nu au susținere.

Este o glumă care s-a îngroșat.

Comentarii

Iuliana Bordeianu

Iuliana Bordeianu

Iuliana Bordeianu, jurnalist. 10 ani am făcut știri politice pentru cele mai citate agenții de presă din țara în calitate de reporter, editor, șef de department. 3 ani de știri TV în calitate de producător și coordinator de programe nu mi-au creat de...

Ultimele articole