Impotența politică a lui Andrei Năstase și piciorul din pragul PAS!

Opinile evidențiate în acest articol aparțin exclusiv autorului. Aceste opinii nu reflectă pozitia postului Publika TV sau a siteului Publika.MD.

  Orice muncitor, indiferent de sector, are nevoie de cunoștințe în domeniu și evident experiență. Dat fiind faptul că politicienii la fel sunt niște muncitori aflați în subordinea poporului, cred că și aici este nevoie de unele calități.

Fiind invitat la emisiunea „Politica” de la postul TV8, liderului PPDA , Andrei Năstase,  a primit oportunitatea de a-și expune propriile viziuni politice în contextul în care, potrivit realizatoarei emisiunii, Natalia Morari, „majoritatea discursurilor sunt despre „Jos Plahotniuc”. Cu părere de rău, pseudo-liderul nu este capabil să spună altceva, decât să repete populismele aruncate la nimereală pe scena din PMAN. În cazul dat, această incapabilitate se poate numi și impotență politică, lucru confirmat în cadrul aceleiași de către Andrei Popov, care i-a spus direct lui Năstase că aceste mesaje electorale denotă faptul că nu există viziune politică la PPDA, fără care, Partidul sau Platforma, n-are viitor.

  Referitor la populisme și mesaje ,,puternice”, cred că acestea atrag electoratul ca un magnet, doar că pentru o perioadă nedeterminată, iar ca exemplu, pot aduce cazul politicienilor veniți după 2009, care au făcut promisiuni atât de colorate, încât poporul și acum așteaptă ca salariile și pensiile să se dubleze peste noapte, deși guvernarea de atunci e plecată deja.

Dacă în cazul Partidului AS, unde există o mică susținere din partea poporului, lucrurile stau mult mai modest, din motiv că Maia Sandu duce lipsă de echipă, atunci la PPPDA  situația continuă să fie atât de aprinsă, încât Năstase se vede în parlament, chiar dacă sondajele spun că acesta nu trece pragul electoral. Posibil din acest motiv, Andrei Năstase și a insistat la un bloc comun pentru alegerile din 2018, însă se pare că relațiile de acum sunt altele spre deosebire de noiembrie 2017. Năstase nu mai cunoaște mișcările Maiei Sandu, iar acest acest mesaj, cel mai probabil a ajuns și la finanțatorii comuni ai Partidului AS și PPPDA, deoarece observăm că nu doar Năstase a rămas în urmă, dar și faptul că presa BEM, afiliată lui Vlad Filat și Victor Țopa, nu mai promovează tot ce înseamnă Acțiune și Solidaritate.

Straniu sau nu, dar după 2 ani de colaborări, apare piciorul în pragul Partidului AS, care aparține nimeni altuia decât Andrei Năstase, care indiferent la faptul că n-are șanse de a ajunge în Parlament, insistă ca procentele adunate la alegeri să fie împărțite 50:50. Soarta acestui picior este greu de prevăzut, însă în față îmi apar două scenarii:

1 Maia Sandu nu mai rezistă la presiunile lui Andrei Năstase și renunță la bloc comun și finanțatori, iar Năstase la rândul său continuă să colaboreze cu Igor Dodon și fugarul Renato Usatîi.

2 Maia Sandu rezistă presiunilor, iar după alegeri se va alege cu un partid mort, așa cum a devenit PPPDA după alegerile prezidențiale.

 Politicul este un domeniu greu de înțeles, dar și mai complicat de practicat. Cu părere de bine pentru poporul RM, Andrei Năstase rămâne a fi doar un spectator înflăcărat, iar Maia Sandu nu inspiră încredere persoanelor cu viziuni politice pentru ca să formeze o echipă. În același context, cred că aceste blocuri comune nu sunt decât niște metode ridicole de a te mai menține în vizor, mai ales atunci când te numești un partid de opoziție.  

#Pace

Share and Enjoy !

0Shares
0 0
Denis Rusu

Denis Rusu

Sunt o persoană obișnuită, cu preocupari sociale și politice. Nu posed nimic ieșit din comun, doar că nu pot accepta unele lucruri, precum manipularea si victimizarile absurde. Poate ca sunt perfecționist, poate ca mai mult echilibrat, dar mereu am a...

Ultimele articole