Imaginea compromisă a lui Filat

Opinile evidențiate în acest articol aparțin exclusiv autorului. Aceste opinii nu reflectă pozitia postului Publika TV sau a siteului Publika.MD.

Scriam anterior că jumătate din societate nu-l mai doreşte pe Filat. Zilele trecute cineva spunea că 7 din 10 moldoveni nu-l mai vor pe Filat.

Astăzi se confirmă zvonurile că nici Europa nu-l mai susţine, nici SUA. Dacă până acum, la o mică şifonare din partea comuniştilor sau altor antieuropeni, Europa sărea ca arsă să-şi apere “investiţia”, momentan acestea au muţit. Şi toate astea se datorează compromiterii imaginii premierului. Nici marile puteri nu mai au încredere în premier, iar acestea spre deosebire de noi, au acces la mult mai multe informaţii. Scandalul BEM, consecinţele interceptărilor şi nu în ultimul rând, răfuiala cu investitorii străini, i-au pus în gardă pe partenerii europeni.

Oare se mai merită să aibă încredere într-un astfel de individ?

Nu ştiu dacă imaginea premierului este iremediabilă, cert este că în ochii UE şi SUA, suntem o naţiune pierdută, iar dacă lucrurile nu se vor schimba urgent, tindem să ajungem în Siberia lui Putin nu în Europa lui Merkel, Cameron sau Berlusconi.

Toţi liderii de la guvernare susţin vehement că nu există soluţii de împăcare. Doar Filat se mai ţine cu dinţii de scaunul guvernului.

Acum o ultimă întrebare – dacă îi va cere UE să plece din fotoliul său de premier, cum va proceda Nr. 1 al politicii moldave?

P.S. Unii chiar se cred de neînlocuit…

Share and Enjoy !

0Shares
0 0

Comentarii

Nicolae Gârbu

Nicolae Gârbu

Născut la ţară, prin părţile Călăraşi-ului. Părinţii intelectuali mi-au insuflat dragostea de carte încă din copilărie. Gimnaziul l-am spulberat, mai degrabă cu mii de legende şi poveşti, decât cu matematică şi fizică. În perioada 1998-2001, am făcut...

Ultimele articole