Ilan este Christosul?

Opinile evidențiate în acest articol aparțin exclusiv autorului. Aceste opinii nu reflectă pozitia postului Publika TV sau a siteului Publika.MD.

Săptămîna trecută, după ce primarul orheian Ilan Șor i-a arătat Maiei Sandu cureaua în public, o femeie din mulțime i-a sărit acestuia  în brațe, rostindu-i: Dumneavoastră, domnule Ilan, pentru noi sunteți Iisus Christos!

Ilan Șor a tăcut 3 secunde, apoi i-a răspuns scurt: Mulțumesc frumos!

Ceea ce înseamnă că i-a plăcut acest vechi-nou nume, pe care, contrar poporului din care se trage și care nu se roagă lui Iisus, ci lui Moise, ar fi gata să-l poarte pîn-la… nemoarte.

Nu-i place doar să fie crucificat zilnic de gazetarii înjugați la carul lui Năstase și Sandu.

Se vede că e tînăr și n-are încă răbdarea lui Plahotniuc…

Se iubește prea mult, în acest sens pare-a fi frate de supărare cu Andi Năstase.

După ce Ilan și-a dat acordul în fața mulțimii ce-i ovaționa noul său nume și prenume, de Mesia revenit pentru a învia și judeca Lumea, în urma nimicirii Antichristului, Europa nu a mai cunoscut liniștea și Pacea.

În mai multe țări s-au dezlănțuit rîurile, în  Suedia și Grecia au ars păduri, oameni, case și mașini, în Italia a început să fugă pămîntul la vale, în India au apărut femei și bărbați care se roagă în fața chipului președintelui SUA, Trump…

Lumea se schimbă.

În rău, mai ales.

Majoritatea țărilor atinse nu de furia apelor și-a focului, ci de Furia lui Dumnezeu, au votat Legile Sodomei și ale Gomorei.

Au votat, apoi bărbat cu bărbat, femeie cu femeie, s-au strîns în brațe, de marea fericire ce le atinse brusc sentimentul lor de nestăvilit.

În ziua cînd Parlamentul elen a votat, acum cîțiva ani, Legea urgiei umane, Întîistătătorul Bisericii Ortodoxe a Greciei a plîns, declarînd că Dumnezeu și-a retras Harul Său de peste Atena.

N-a trecut mult timp și cuvintele lui s-au împlinit.

Fără Harul Domnului noi nu putem face nimic.

Înclin să cred că cineva i-o fi spus și lui Ilan Șor despre acest fapt, foarte important pentru Ortodoxie.

Și că acesta, convertit de urgență, la Ortodoxie, și-a luat în serios rolul apostolic de Noul Mesia al mileniului III.

Numai că noi, ortodocșii,  nu avem nevoie de un Mesia Nou.

Cu Nou Nume.

Nici nu-i ducem dorul.

Noi îl așteptăm pe același Iisus Christos, care a fost răstignit  de romani, dar și de ai săi, de evreii care au cerut eliberarea lui Baraba și uciderea Mîntuitorului, care a murit și-a înviat, și va reveni în slavă cerească să judece Lumea întreagă.

Nu va veni, ci va reveni.

Ceea ce înseamnă că primarul Ilan Șor nu are nici o șansă de-a fi Iisus Christos, așa precum dorește o bună parte dintre simpatizanții săi, cu permis valabil la magazinele sociale ce-i poartă numele încă în viață fiind.

Și dacă rolul său în zilele Apocalipsei, pe care-o trăim, este altul?

Cu totul altul?

Nu v-ați gîndit?

Nici eu.

Cert e însă că cetățenii noștri lucizi nu vor ca din cauza blasfemiei cuiva să se abată Furia lui Dumnezeu și peste ei!

Ca în țările pomenite  în acest text.

Doamne, Ferește!

Imagini pentru Ilan Şor şi Năstase si Sandu

Share and Enjoy !

0Shares
0 0

Comentarii

Traian Vasilcău

Traian Vasilcău

traianus, tot el Traian VASILCĂU minicatastif de autor: sunt aproape strămoș: am un car de ani, poeţii aşa de mult nu trăiesc. ador Libertatea, fug cît pot de lichele, dar dau mai tot timpul de fraţii lor: de minciunoşi, agresori, pîrîtori şi h...

Ultimele articole