Igor DODON: vocea Rusiei!

Opinile evidențiate în acest articol aparțin exclusiv autorului. Aceste opinii nu reflectă pozitia postului Publika TV sau a siteului Publika.MD.

Astăzi am privit mica ținere de cuvânt a lui Igor Dodon în fața camerelor de luat vederi, unde a spus despre campania ”Moldova, moldoveni, moldovenism” (mâine revin la această temă). Imediat mi-am amintit despre timpurile când Dodon era la putere împreună cu Voronin, Zinaida Greceanîi și alți comuniști cunoscuți, precum și despre situația lor de criză, generată în conflict, din aprilie 2009.

Azi, dar și în lunile trecute, Igor Dodon a demonstrat și a spus tot de mai multe ori în fața televizorului că are anumite proiecte ambițioase cu privire la dezvoltarea de mai departe a Republicii Moldova. A început cu proiecte mici – cu pusul becurilor prin scări de bloc și s-a ridicat până la organizarea de referendumuri. În toate aceste cazuri vedem în spate un singur actor – Rusia, iar Dodon fiind vocea acesteia aici, în Moldova.

După câte observăm, acum Dodon este noua voce a Rusiei și a preluat de la Voronin cheile Kremlinului (Dacă o să vă uitați pe extrasele de la zborurile lui Voronin peste hotare, publicate săptămâna trecută, veți vedea că bătrânul comunist a dat mai rar și mai scurt cu vizitele în Rusia, fapt ce demonstrează că deja nu mai este atât de agreat în fosta capitală sovietică).

Se pare că tânărul lider s-a manifestat ca bun prieten al Rusiei încă de pe timpurile când era la putere și mâna dreaptă a Zinaidei Greceanîi, fosta prim-ministru a Republicii Moldova, actualmente colegi de partid. Din 2009 până acum nimeni nu a spus, însă sursele zic că atunci când a fost mica revoltă la Chișinău anume Dodon a fost cel care insista ca tinerii să fie suprimați. La vremea respectivă Greceanîi atenționa părinții să-și țină copii acasă, în caz contrar ar putea aplica forța militară. Proba video o găsiți aici: http://www.youtube.com/watch?v=Z8QQYglRzog

În 2009 fosta prim-ministru spunea că evitarea jertfelor umane va fi imposibil dacă se mai iese o zi în stradă. ”Se vor utiliza inclusiv arme”, a declarat Doamna pentru ProTV Chișinău.

Pornind de la ideea că Dodon este noua mână dreaptă a Rusiei pe teritoriul Republicii Moldova, după câte se vede, precum și raportând la președintele demis al Ucrainei, Victor Ianukovici, vedem că și în 2009 și în 2014 Rusia a dat indicații de utilizare a armelor, prin diferite persoane subordonate. Partea bună că la noi au murit mai puțini, iar partea rea este că și aici și acolo s-a ieșit în stradă fără ca până la urmă să mai știe cineva pentru ce au făcut-o.

Nu știu ce va face Dodon mai departe cu politica sa condusă din afară, așa cum se lasă de înțeles. Probabil vrea cât mai multe acapararea votanților ruși din Moldova, pentru că masa comunistă este atrasă deja în mai multe raioane, iar până la alegeri mai este un pic și se lucrează intens pe toate ”fronturile”.

Întrebarea care apare acum, în special lui Dodon, este dacă va aplica forța militară în cazul dacă câștigă alegerile și peste 3 ani poporul se răzgândește și nu-l mai vrea (?) Această întrebare apare acum după ce Dodon a spus că Ianukovici a demonstrat slăbiciune, adica a renunțat să mai lupte cu protestatarii și a fugit de la putere, împreună cu partidul său. Din câte înțelegem, Dodon ar ține țeava puștii fierbinte până la ultimul protestatar, pentru a demonstra că el nu este un Ianukovici, că nu este un politician care se teme de proteste și că nu se teme de cocktail molotov, iar toate acestea de dragul Rusiei.

Share and Enjoy !

0Shares
0 0

Comentarii