Igor Dodon simte concurență

Opinile evidențiate în acest articol aparțin exclusiv autorului. Aceste opinii nu reflectă pozitia postului Publika TV sau a siteului Publika.MD.

O dată cu alegerea socilistului Ion Ceban la șefia primăriei, Igor Dodon se ciocnește cu un pericol iminent.

Spun asta în condițiile în care în PSRM apare un nou lider după chipul și asemănarea lui Dodon, ca influență publică. Astfel, Primăria poate deveni pentru Ceban, într-o oarecare măsură, o modalitate bună pentru a avansa în cariera politică. Acest lucru este, desigur, un disconfort major pentru Dodon, care deși vrea să-și pătreze funcția,  devine plictisitor pentru foarte multă lume.

Aerul concurenței a existat însă întotdeuna între cei doi, doar că era mai puțin vizibil, acum însă, a luat cota maximă.

Deși a menționat în repetate rânduri că susține eforturile acestuia de a ajunge primar, odată ales, Igor Dodon și-a atribuit toate meritele pentru așa-zisa eliberare a țării din captivitate în mare parte propriei personae.

Totodată, acesta practic l-a impus pe noul primar ales să părăsească formațiunea, acoperind asta cu intenția nobilă,: “să fie primarul tuturor, indiferent de preferințe politice” și l-a obligat să scoată politica din primărie.

Această concurență prin victoria lui Ceban, care – îi place sau nu, a deveni o forță de atracție în interiorul formațiunii. Iar în următorii ani,  distanța dintre Igor Dodon și PSRM ar putea crește simțitor. Spun asta în condițiile în care acesta devine tot mai preocupat de a câștiga încă un mandat de președinte pentru ași asigura comoditatea în următorii 4 ani .

În concluzie: Șeful statului este vădit nervos de o ulterioară concurență și încearcă cu tot dinadinsul să-și asigure victoria la alegerile prezidențiale.

Comentarii