Igor Dodon pledează pentru soluţionarea problemelor comercianţilor din Bălţi

Opinile evidențiate în acest articol aparțin exclusiv autorului. Aceste opinii nu reflectă pozitia postului Publika TV sau a siteului Publika.MD.

Igor Dodon, deputat în Parlamentul RM, preşedinte al Partidului Socilaiştilor a adresat o scrisoare deschisă primarului mun. Bălţi Vasile Panciuc şi consiliului municipal Bălţi, în care se menţionează următoarele:

„Stimate d-le Panciuc, stimaţi colegi!

La 12 decembrie 2011, un grup de locuitori ai mun. Bălţi, comercianţi pe pieţele municipiului Bălţi, s-au adresat către mine cu solicitarea de a contribui la anularea procedurii iniţiate de către autorităţile municipale de privatizare a pieţelor municipale. Împotriva acestei iniţiative s-au exprimat atât orăşenii, cât şi deţinătorii de patente, ce activează în pieţe. Iar în cadrul mitingului din 12 decembrie, organizat de către deţinătorii de patente, au fost transmise documentele şi semnăturile colectate împotriva vânzării pieţelor. Prin decizia mitingului a fost creat un grup de iniţiativă, în componenţa căruia a intrat un număr mare de locuitori ai oraşului, precum şi membrii filialei din Bălţi a Partidului Socialiştilor din Republica Moldova. Protestatarii au sugerat ca grupul de iniţiativă să fie condus de către mine personal.

Este cunoscut faptul că actualmente au loc şedinţele comisiei, care examinează oportunitatea privatizării şi vânzării pieţelor, se consultă cu comunitatea şi trebuie să emită o decizie cu privire la problema stringentă a bălţenilor. Este cunoscut faptul că decizia comisiei va fi de ordin consultativ. Noi sperăm că comisia, consiliul municipal şi Dumneavoastră personal, veţi lua în considerare opinia cetăţenilor care şi-au exprimat dezacordul. Acest punct de vedere nu este doar al câtorva oameni, căci ne-au fost prezentate deja mai mult de 2600 de semnături, şi numărul lor este în creştere. Noi nu dorim să dezlănţuim în capitala de nord a Republicii Moldova o confruntare politică: vrem doar să ajutăm oamenii şi să contribuim la stabilirea unui dialog constructiv între autorităţile şi populaţia municipiului Bălţi. Astăzi, când ţara e în criză economică, avem nevoie să menţinem locurile de muncă şi să consolidăm societatea.

De aceea, apelez la reprezentanţii Consiliului municipal şi la dumneavoastră personal, domnule primar, ca să găsim un compromis şi să renunţăm la ideea de privatizare şi vânzare rapidă a pieţelor, să stabilim un dialog de tranzacţionare paşnică cu comercianţii şi să cooperăm pentru a rezolva problema creată, şi în ceea ce priveşte pieţele, şi cu privire la situaţia critică a bugetului municipal.

Sunt convins că împreună putem găsi soluţia corectă – în beneficiul locuitorilor municipiului Bălţi şi al administraţiei publice locale”.

Comentarii

Igor Dodon

Igor Dodon

-Deputat, preşedintele Partidului Socialiştilor- Date personale: Data naşterii: 18 februarie 1975 Lucrări Ştiinţifice: Articole ştiinţifice în revistele ştiinţifice. Programe pentru disciplinele de specialitate în cadrul ULIM şi IMI....

Ultimele articole