Igor Dodon, emisarul Patriarhului Kiril în Moldova a donat UN MILION de lei bisericii din Comrat

Opinile evidențiate în acest articol aparțin exclusiv autorului. Aceste opinii nu reflectă pozitia postului Publika TV sau a siteului Publika.MD.

Campania electorală nu e departe, iar președintele nostru Igor Dodon e conștient că are nevoie de voturi. La fel ca în campania prezidențială, acesta pune accent pe valorile creștine, pe moralitate și biserică. Tactica este una foarte eficientă luînd în vedere faptul că aproximativ 92% din moldoveni sunt de religie creștin ortodoxă.

De hramul bisericii din Comrat, din data de 20 ianuarie, Igor Dodon a decis să mulțumească Găgăuzilor pentru cele 99% din prezidențiale și le-a dăruit un milion(!) de lei. Dacă e să luăm în vedere faptul că salariul președintelui este de 12.960 de lei, iar acesta este tatăl unei familii cu trei copii, suma de un milion de lei este una astronomică.

În aceeași campanie prezidențială, Dodon întrebat de unde are bani de casă a spus că îl ajută părinții. Deci, dacă înțelegem corect, părinții lui Igor Dodon sunt multimilionari. Chiar aș vrea să văd declarațiile de venit a acestora. Pe lângă casa și milionul donat bisericii, mai apare încă o întrebare deosebit de interesantă, prima doamnă a țării, soția lui Igor Dodon, Galina este cea care a înființat și susține financiar un fond de caritate, „Din inimă”. Nu vă gândiți la rău, eu susțin în totalitate tot ceea ce ține de caritate. Dar mă interesează un lucru, care este sursa de proveniență a banilor folosiți pentru acest fond de caritate?

Dar Igor Dodon prin egoismul său primitiv nu dorește ca moldovenii să gândească mult și ne-a oferit involuntar răspunsul. În momentul în care a declarat că va oferi un milion de lei bisericii din Comrat, Dodon a spus că prin septembrie 2018, Mitropolia Moldovei și întreaga lume ortodoxă moldovenească va avea motive de sărbătoare, pe tărâmul mioritic va veni însuși Patriarhul Kiril al Moscovei și Întregii lumi ruse. Fără să vrem ne vine în cap ipoteza că anume Kiril, unul din ideologii de bază a Kremlinului este și unul din finanțatorii lui Dodon. Afișările sale pe Muntele Athos, călătoriile pe la mănăstiri, duminica la biserică, dar mai ales susținerea necondiționată a preoțimii, sunt doar simple coincidențe? Patriarhul Kiril pe lângă teologie se mai pricepe și la management, are nevoie ca interesele bisericii să fie apărate nu doar de Mitropolit, care se descurcă destul de bine printre altele, dar și de un om cu funcție în stat. Pentru a nu pierde din influență printre ortodoxii din Republica Moldova, Patriarhul are nevoie de o persoană care apare des la televizor, mai ales în urma numărului în creștere a unioniștilor și a potențialului uman anti-rus, care preferă să meargă la bisericile Mitropoliei Basarabiei.

Dodon este emisarul lui Kiril în Republica Moldova și aceasta e cea mai simplă explicație a banilor din buzunarul președintelui. Biserica nu este verificată decât în cazuri mega-excepționale, deci tranzacțiile pot fi efectuate în orice moment și pentru orice persoană. Atâta timp cât se va oferi frâu liber bisericii, vom avea așa farisei ca Dodon.

Share and Enjoy !

0Shares
0 0

Comentarii

Macovei Pavel

Macovei Pavel

Sunt student la Relații Internaționale, poate datorită acestui fapt am o percepție diferită față de mediul politic. Sunt împotriva manipulării și a propagandei, consider că aceste două lucruri strică din farmecul acestui domeniu. Și prin propriile...

Ultimele articole