Igor Boţan marionetă sau cine ia deciziile în locul lui…?

Opinile evidențiate în acest articol aparțin exclusiv autorului. Aceste opinii nu reflectă pozitia postului Publika TV sau a siteului Publika.MD.

Dorin Drăguţan a depus cererea de demisie în data de 21 septembrie. La scurt timp, Preşedintele Parlamentului, dl Adrian Candu, a lansat o invitaţie către Igor Boţan în vederea participării acestuia în cadrul comisiei de selectare a candidatului la funcţia de Guvernator al BNM.

La rândul său, dl. Boţan a salut iniţiativa Preşedintelui Parlamentului ca Guvernatorul BNM să fie selectat de o comisie largă cu participarea societţii civile. Dar să vezi că de la DA la BA există doar… decizia Platformei DA. Platforma DA împreună cu toată gaşca de „reprezentaţi” ai societăţii civile, au decis ca – Igor Boţan să nu participe în cadrul acestei comisii…

Cum să înţelegem această decizie? Eu ca cetăţean, consider că DA-ul nici nu are de gând să negocieze ceva cu guvernarea. Au cerut ca Drăguţan să-şi depună cererea de demisie şi să fie înlocuit cu altcineva mai profesionist. Cine e acel profesionist după părerea lor? Nici ei nu cunosc, dar dacă şi au o asemenea candidatură, atunci din ce cauză nu au acceptat să vocifereze acest nume prin intermediul colegului lor de platformă?

Iată şi adevărata faţă a platformiştilor. De aici protestează şi sunt indignaţi că guvernarea nu doreşte să dialogheze cu ei, dar atunci când sunt invitaţi – refuză. Circul e la el acasă în cadrul acestor bufoni.

P.S. Oare în această ţară nu mai sunt alţi cetăţeni demni de a reprezenta societatea civilă? Am convingerea că sunt. Mult mai demni şi cu scopuri nobile. Unde sunteţi voi feciori şi fiici ai neamului cu gânduri nobile şi cu adevărat apolitice…?

 

Comentarii

Veaceslav Burlac

Veaceslav Burlac

Am absolvit Colegiul de Medicină din oraşul Bender. În prezent fac studii la facultatea Business şi Administrarea Afacerii la Universitatea Agrară. Din 2001 sunt director a unei mici companii din Chişinău. Prin intermediul bloggului aş dori să înc...

Ultimele articole