Iată ce urmărește Renato Usatîi prin sondajul de ieri

Opinile evidențiate în acest articol aparțin exclusiv autorului. Aceste opinii nu reflectă pozitia postului Publika TV sau a siteului Publika.MD.

Mai devreme am scris ca sondajul efectuat la comanda lui Renato Usatii de catre o firma din Chisinau este si un fel de raspuns la Viagra Politicon. Voi încerca sa fac o analiza si a altor motive pentru care tinarul politician a decis sa-si tragă un sondaj bun.

1. Usatii are nevoie de sponsori, pentru ca banii lui i-a cheltuit deja prin discoteci si i-a dăruit fara de calcul in stingă si in dreapta. Citeva săptămîni in urma cineva a spus ca politicianul cauta sponsori pentru a continua lupta sa cu PLDM si Filat. Acum, pe marginea prăpastiei si aproape de alegeri, Renato a decis sa comande un sondaj prin care sa faca buze frumoase partidului sau inexistent si acțiunilor sale, ca un fel de PR, iar in rezultat “investitorii” politici sa arunce cu bani pentru partidul fantoma, numit in cinstea “fondatorului”. Principala minciuna arătată de Renato prin sondajul sau este ca iata, iata, el intra in Parlament cu partidul sau invizibil, iar pentru un succes mai mare are nevoie inca de citeva milioane… Cine este gata sa investească? Contactele lui Renato sunt pe Facebook. El asteapta!

2. Renato încearcă prin sondajul sau sa bage o minciuna in opinia publica ca aripa stingă sa se alăture lui, pentru ca ar fi o locomotiva buna. Gresit! Renato nu poate fi locomotiva pe stingă sau al grupului format din Garbuz & Co. Prima cauza este ca pentru acest politician singuratic (fara partid) teoria politica de stingă, ceea ce inseamna ideologie, planuri, istorie, este ceva foarte străin si chiar greu de inteles pentru el, care este, fara discuții, un om care Iubește mai mult capitalismul. Fara capitalism nu ar fi facut avere, asa ca nu are de unde sa iubească munca cinstita si nu are cum sa conducă un grup socialist.

3. Renato Usatii incearca sa curteze PSRM, dar intr-un mod aparte. Dupa cum am scris in punctul doi, ca el se autointutuleaza vagonul stingii, acum mai incearca prin sondajul sau sa-l convingă pe Dodon sa faca bloc cu el, iar liderul socialistilor sa intre in linia doua ca simplu pion, activist in campania electorală, in spatele lui Renato. Interesantă miscare, dar destul de greu de pus in aplicare, pentru ca fiecare are aspirațiilor sale si propriul parcurs politic. Plus la aceasta, problema este ca Renato duce lupta cu un singur om si cu un singur partid, iar campania sa va fi fixată pe lupta cu PLDM si Filat, pe cind Dodon propune electoratului sãu schimbarea întregii guvernări. Aceasta diferența in activitatea politica ii face pe “liderii” Renato si Dodon destul de diferiti.

Sunt slabe șanse ca sponsorii sa mai sara cu bani in pușculița lui Renato si tot atitea șanse ca el poate conduce o aripa stingă. Partidul Nostru nu exista, iar asta ar putea sa însemne ca dupa alegeri va dispărea si Renato, asa de repede cum a aparut, – de nicăieri.

Sondajul lui Renato nu este nimic altceva decit o momeala pentru cineva si o mare minciuna pentru o parte din electorat. Oricum nu cred ca cineva a sărit sa-l creadă, mai ales ca la noi sondajele nu mai sunt credibile, chiar daca sunt efectuate si de cele mai prestigioase “case de sondaj”.

Share and Enjoy !

0Shares
0 0

Comentarii